Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Els alcaldes de Cerdanyola, Carlos Cordón, Montcada i Reixac, Laura Campos, Ripollet, José Mª Osuna, Barberà, Xavier Garcés; i Badia, Eva Menor, reclamen un compromís públic de la Generalitat per fer realitat la construcció de l’hospital Ernest Lluch per atendre una població de més de 200.000 habitants que pateix una situació sanitària insostenible
Els cinc alcaldes denuncien una situació insostenible en l’atenció sanitària a un territori molt poblat i en creixement que exigeix la construcció d’un equipament hospitalari com el projectat als terrenys de Redosa –a cavall dels muncipis de Cerdanyola, Ripollet i Montcada- des del 2006.
Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola, subratlla que la reclamació d’un territori amb 200.000 habitants és de justícia i apunta que l’equipament milloraria l’atenció a la resta de la comarca ja que desongestionaria l’hospital de Sabadell. Cordón indica que els alcaldes només contemplen l’opció de la construcció de l’hospital Ernest Lluch i no l’ús públic de l’Hospital General de Catalunya –entre Sant Cugat i Rubí- tal i com va plantejar l’exconseller Toni Comín i recorda que l’edificació de l’equipament a l’antiga fàbrica de Redosa permetria també la dignificació d’una zona històricament degradada:
L’alcalde de Ripollet, José Maria Osuna, indica que els cinc municipis afectats no toleraran més demores i reclama a la Generalitat “certeses, un projecte clar, un calendari d’execució i pressupost” per portar-lo a terme. Osuna, a més, reclama l'hospital com a imprescindible per millorar l'atenció primària a la nostra zona, element que considera que hauria de ser el centre de les polítiques de salut del país.
Els batlles han mostrat la seva indignació per la falta de resposta de la Generalitat a les seves contínues peticions de diàleg. L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, apunta que en l’últim any s’ha demanat una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergès, fins en quatre ocasions i no s’ha donat cap resposta en una actitud que considera de falta de respecte als cinc municipis.
En aquest sentit, Eva Menor, alcaldessa de Badia, explica que les necessitats sanitàries del territori són clares i no interpretables. Menor explica que “cada cop hi ha una resposta sanitària més feble” i això provoca una situació insostenible tant per als usuaris com per als professionals de la salut. L’alcaldessa de Badia subratlla que la pròpia conselleria hauria d’estar interessada en donar una resposta a la planificació del model sanitari del territori.
L’alcalde de Barberà, Xavier Garcés, apunta per la seva banda que els Ajuntaments es van implicar al màxim des del primer moment per fer realitat el projecte. Així, l’alcalde barberenc explica que els municipis van costejar el concurs d’idees per fer el projecte de l’hospital Ernest Lluch perquè era i és un servei de proximitat necessari i una oportunitat històrica que no es pot perdre.
L'Ernest Lluch, hospital amb 190 llits per aguts i 60 de mitja estada
El centre hospitalari estava projectat als terrenys de l’antiga fàbrica Redosa, al terme de Montcada i Reixac, al límit dels termes municipals de Ripollet i Cerdanyola. El projecte guanyador del concurs d’idees sobre l’edifici realitzat al 2009 planteja un equipament amb 6 nivells: una planta inferior il·luminada per patis interiors, on s’ubicarien els serveis generals de l’Hospital; la planta d’accés i el primer nivell, que acollirien la totalitat d’àrees assistencials i de suport assistencial de l’edifici; i les tres plantes restants, que és on s’ubicarien les 10 unitats d’hospitalització. El centre estava previst que tingués 190 llits per aguts i 60 de mitja estada, 5 quiròfans, 77 consultes i serveis d’urgències, diagnòstic per la imatge i hospital de dia, entre d’altres.
Vegeu unes fotos de la roda de premsa i de l'entorn on s'ha de construir l'Hospital Ernest Lluch.
La notícia a www.cerdanyola.info
Tornar al llistat de noticies