Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Empíric, Festival de Literatura i Ciència
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La Universitat Autònoma de Barcelona ha signat un acord amb els consells comarcals del Vallès Occidental i Oriental, i amb els ajuntaments de Cerdanyola, Mollet i Montornès per al desenvolupament, durant els propers anys, de la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social.
Entre altres activitats, la Càtedra -que està integrada també per la Diputació de Barcelona i està adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB- atorga cada any els premis Eines per distingir activitats emmarcades dins dels disset objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.
El Rectorat de la UAB, va acollir el dimarts 19 de novembre, la signatura del conveni de la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social. A l'acte van participar el rector de la UAB, Javier Lafuente; els presidents dels consells comarcals del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, i del Vallès Oriental, Emilio Cordero; la regidora d'Universitat i Ciutat del Coneixement de l'Ajuntament de Cerdanyola, Concepción Martínez, els alcaldes de Mollet, Mireia Dionisio, i de Montornès, José Montero; i el vicepresident i conseller d'Impuls Econòmic i Treball del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Xavier Garcés.
Conchi Martínez, destaca la importància de col·laboració entre les adminstracions i la universtat per a "generar coneixement i que aquest reverteixi en la societat i millorar així la qualitat de vida de la ciutadania i donar resposta als reptes socials actuals". Lafuente va qualificar aquest projecte com "un èxit" pel que fa a la col·laboració de la Universitat amb les administracions del seu entorn, ha lloat "l'impacte" que genera en la societat i va agrair la tasca del professor Hèctor Sala, catedràtic del Departament d'Economia Aplicada, en l'impuls d'aquest projecte. Sala, per la seva banda, va valorar que, amb la signatura d'aquest conveni, la Càtedra passa a "una nova fase de consolidació i creixement" i va agrair "l'aposta molt forta" de les administracions per aquest projecte, tot dedicant unes paraules especials als "nous actors" que s'hi sumen a partir d'aquest acord: Cerdanyola i Montornès.
La Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social té com a finalitat principal "la recerca i el foment d'aquesta àrea de coneixement", treballant estretament amb l'entorn local i la xarxa d'empreses socials de Catalunya. Organitza cada any els premis Eines als millors projectes de transformació social, publica l'anuari en emprenedoria, economia i innovació social i afavorir la transferència de coneixement a través d'iniciatives com ara el Màster en Emprenedoria i Innovació Social.
El mes d'octubre passat va tenir lloc la quarta edició del lliurament dels premis Eines, que van distingir tres projectes d'àmbit català, vallesà i local. Van ser guardonats els projectes REVIVE, Retícula i Obrador de pastisseria del Centre Ocupacional del Bosc, compromesos amb, respectivament, la rehabilitació cognitiva de les persones grans mitjançant realitat virtual immersiva, la representació visual inclusiva i la inserció laboral de persones amb discapacitat psíquica a través de la pastisseria. Els premis tenen una dotació econòmica de 2.500 euros cadascun. Està previst que les edicions de l'acte de lliurament dels premis dels propers anys tinguin lloc a Cerdanyola, Montornès i Mollet.
Tornar al llistat de noticies