Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
L’escriptora Antonia Serrano i els escriptors Joan Carles Otero i Santiago Galé presentaran els propers mesos de novembre i desembre les seves darreres obres
La ciutat i les lletres locals estan d’enhorabona. Els propers mesos es faran 3 presentacions de llibres fets a Cerdanyola del Vallès per creadors locals. Aquests actes de suport a la creació local s’emmarquen en la línia estratègica del Pla director de lectura de la ciutat per a fomentar i donar suport a la creació literària dels creadors/res locals.
La primera sessió es farà el 28 de novembre, a les 18h i a la Sala d’Enric Granados de la BCC. Es presentarà el llibre La sabiduria de los refranes y proverbios a càrrec de l'autora Antonia Serrano.
Aquesta obra és una recopilació de refranys antics que solia dir la seva àvia i que formen part de la seva infantesa. Altres són aportació de familiars i amics. Alguns, malgrat la seva antiguitat, continuen vigents, encara que amb el pas dels anys han patit canvis i no es fan servir correctament, com «qui fué a Sevilla perdió su silla» o «hablando del rey Roma, por la puerta asoma» . No és només un llistat de refranys, sinó també el seu origen. Ha estat una feina exhaustiva de tres anys.
Antonia Serrano Canales es defineix com una escriptora autodidacta. Nascuda a Jaén, ha viscut 55 anys a Cerdanyola del Vallès on va créixer, es va casar i formar una família. Sovint, en les seves obres, fa referència a la ciutat.
Va publicar el seu primer llibre, El hombre del parque, amb 70 anys. Després vingueren cinc títols més, el darrer dels quals el que presentarà a Cerdanyola. Actualment prepara la biografia de la seva àvia, Mamá Antonia, retrato de una época, nascuda l'any 1883.
El segon acte es farà l’11 de desembre a les 18 h i a la Sala d’Enric Granados de la BCC. Es presentarà el poemari El buen veneno, a càrrec de l'autor Joan Carlos Otero.
Al llibre trobarem una trentena escassa de poemes de tema amorós. Està escrit al llarg d'uns quants anys i pretén endinsar-se en la doble naturalesa d'aquest sentiment. Aquesta és la causa de l'oxímoron del títol. I per això cap als texts l'estranyesa, la paradoxa, la sorpresa. En definitiva, tot allò que no ofereix certeses sinó sorpresa.
Joan Carles Otero (Sabadell, 1968) és professor d'ensenyament secundari. S'ha dedicat la major part del temps a ensenyar llengua i literatura. Les seves anteriors publicacions poètiques són L’hàbil escomesa (Reus, 1991, accèssit Premi Gabriel Ferrater), La cort de les mudances (Algemessí, 1993) i Dilapidàvem les hores felices (Terrassa, 1995, Premi Calassanç). I les seves incursions a la narrativa, Terrores nocturnos y otras fábulas para jóvenes (Cerdanyola del Vallès, 2005) i Quadern de la selva (Cerdanyola del Vallès, 2008).
La tercera sessió es farà el 12 de desembre a les 18 h i a la Sala d’Enric Granados de la BCC. L’autor Santiago Galé presentarà el llibre Las huellas de los perdidos.
El llibre ens situa a l'alambinat equilibri de la ciutat de Barcinona. Un equilibri que es trastoca, davant la pertorbadora acció suïcida d'un misteriós rodamón. El seu histrionisme i irreverència fa que el conflicte amb les autoritats s'enverina, tancant-se el setge sobre ell de manera asfixiant. Considerant la seva llibertat com a irrenunciable, el rodamón, en un altre temps un virtuós concertista, es reafirma en la seva decisió d'una sortida digna i definitiva, que potser el redimeix davant de la posteritat. És la pugna entre el lliure arbitri de l'individu, i els límits i les convencions de la societat. És també una reflexió sobre l'origen dels mites, sent de vegades reconeguts com a tals, paradoxalment, els transgressors dels límits esmentats.
Santiago Galé va néixer i va viure a Saragossa fins a finalitzar els seus estudis universitaris en enginyeria industrial. Durant aquest període va estar estretament vinculat a diversos col·lectius literaris, col·laborant en diverses revistes i publicacions universitàries. Posteriorment, després de residir temporalment a Alemanya, el Regne Unit, Mèxic i Cuba, es va establir a Barcelona (Cerdanyola del Vallès), on treballa actualment, compatibilitzant la seva activitat professional com a consultor en Patents i Propietat Intel·lectual, amb la creació i la crítica literària.
Tornar al llistat de noticies