Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La Cursa de la UAB es farà el 15 de desembre i passarà pel centre de la ciutat. Es necessiten persones voluntàries per donar un cop de mà en l'organització de l'esdeveniment.
La Marató de TV3 es dedica enguany a les malalties minoritàries
La Universitat Autònoma de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès organitzen el15 de desembre la vuitena edició de La Cursa solidària de la UAB en suport a la marató de TV3. La recaptació de les donacions de la cursa es destinaran a La Fundació la Marató de TV3, que enguany es dedica a les malalties minoritàries.
Una de les novetats d'aquest any és que la cursa llarga de la Marató - 11,3KM - passarà pel centre de la ciutat. L'organització requereix de persones voluntàries per atendre el recorregut per la ciutat, fent diverses tasques.
Les veïnes i els veïns que vulguin col·laborar-hi caldrà que s'apuntin a través del formulari accessible des de Voluntariat Cursa UAB. A l'hora de completar el formulari hauarn de triar l'opció específica per Cerdanyola (diumenge 15/desembre 08:00 a 13:00h). Un cop s'hagi fet la inscripció, des de l’equip de la Fundació Autònoma Solidària contactaran amb totes les persones inscrites per totes les gestions necessàries.
Les malaties minoritàries
Les malalties minoritàries són un grup molt ampli i divers de patologies entre 6.000 i 8.000, majoritàriament genètiques– que tenen com a denominador comú la baixa incidència: cadascuna afecta, com a màxim, 5 de cada 10.000 persones. Entre un 6% i un 8% de la població té una malaltia minoritària: a Europa hi ha 30 milions de persones afectades, 3 milions a Espanya i prop de mig milió a Catalunya. Si bé el nombre de pacients de cada malaltia és baix, en conjunt suposen un grup molt nombrós. Són, per tant, una gran minoria.
La UAB està desenvolupant importants recerques en aquest àmbit. Per dur endavant aquesta tasca és vital conscienciar a la societat per cooperar i obtenir recursos per a la recerca d'aquestes malalties.
Tornar al llistat de noticies