Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Una delegació del govern de Cerdanyola ha visitat les instal·lacions de Flor de Maig i Montserrat Montero de la Fundació Catalònia, situades a Collserola.
Actualment Catalònia Fundació Creativa atén a més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns mentals i/o risc d’exclusió socials. La majoria d’aquestes persones són ateses a les instal·lacions de Flor de Maig de Cerdanyola del Vallès. Una delegació del govern formada per l’alcalde, Carlos Cordón, la regidora de Serveis Socials, Pepi Rivera, la regidora de Cooperació, Carme Arché, i el regidor d’Educació, David González, han realitzat una visita acompanyats pel director general de Catalònia Fundació, Joaquim Serrahima, i diversos membres del seu comitè executiu.
La Fundació Privada pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual Catalònia va ser creada el 3 de maig de 1988 però la seva història ja havia començat l’any 1976 amb la posada en marxa de la Institució Montserrat Montero. Durant els següents anys es van anar inaugurant noves residències i llars que actualment conformen les instal·lacions de Flor de Maig, terrenys cedits l’any 2009 per la Diputació de Barcelona a Catalònia.
I a banda dels habitatges residencials i llars, la fundació també disposa de centres de dia, serveis de teràpia ocupacional, pisos DGAIA i assistits, servei de tutela... també col·labora en el programa de d’inserció laboral Incorpora de La Caixa. La Fundació està immersa en un projecte de diagnòstic genètic i han portat a terme un estudi de la microbiota intestinal que els ha portat a elaborar un nou menú que entre d’altres redueix la ingesta de gluten i lactosa. Recentment també han posat en marxa la Unitat d’Atenció a la Víctima amb discapacitat a Catalunya.
Tornar al llistat de noticies