Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Amb el suport de la Diputació de Barcelona, mitjançant la consultora G360. Cartografies Humanes i Socials, la Comissió de Seguiment i Avaluació del Protocol d'Abordatge de les Violències Masclistes està treballant en l'actualització del document.
Les diferents manifestacions de les violències masclistes constitueixen un atemptat contra els drets de les dones, que exigeix l’assumpció de responsabilitats en el seu abordatge per part de totes les Administracions públiques.
L'Ajuntament treballa, des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+, per fer un bon abordatge de les violències masclistes des dels anys 90, quan van donar suport al Servei d'Atenció i Informació per les Dones, realitzat des de El Safareig. Al 2004, un grup de professional de la ciutat va estar treballant de forma multidisciplinar en l'elaboració d'un protocol, base del qual es va elaborar el Protocol d'actuació en dones en situacions de violència masclista a Cerdanyola. El 2010 i actualment es treballa per l'actualització del document, per adaptar-ho a un nou marc conceptual, revisar la coordinació que se n'estableix, incorporar la legislació vigent i millorar així, l'abordatge de cada cas.
El document s'està actualitzant de la mà de la Comissió de Seguiment i Avaluació, formada per un equip multidisciplinar que inclou Serveis Socials, SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones), Casal de Joves, Entitats (El Safereig, Enruta't, Creu Roja, etc.), Centres de Salut (CAS, ASSIR; CAPS, Urgències, CSMIJ, Servei Municipal de Salut Pública, etc.), Educació (EAP, Centres Educatius, Servei Municipal d'Educació, etc), Policia Local i Mossos d'Esquadra.
El Protocol té com a finalitat posar a disposició del conjunt de professionals, una eina de referència per abordar el fenomen de la violència masclista de la manera més àgil i eficaç possible, sota una lògica de ciutat, compartida. El Principal objectiu del document és el de coordinar l’acció de tots els serveis locals en l’abordatge de les violències masclistes tant en l’àmbit de l’atenció directa com en els àmbits de prevenció, detecció i recuperació.
Tornar al llistat de noticies