Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El 5è Aplec de Cultura Popular i Tradicional reunirà a la ciutat a Carles Belda, Brunzit, el Trio Irremeno i El Pont d'Arcalís. Tots ells actuaran durant el Cerdanyola Folc, que se celebrarà entre el 14 i 18 de setembre.
La música tindrà un paper destacat en el 5è Cerdanyola Folc. Entre el 16 i 18 de setembre es donaran cita a la ciutat grups de renom dins l'àmbit de la música tradicional catalana. La vessant musical està sent coordinada pel cerdanyolenc Josep Maria Ribelles.
El primer en actuar al Cerdanyola Folc serà Carles Belda, qui la tarda de divendres 16 de setembre oferirà el taller Toquem rumba, gratuït i obert a tots els instruments. Per la nit, a les 21h, tindrà lloc, a la plaça de Jaume Grau i Altayó, el concert 24 Rumbes per Diatònic. Carles Belda, acompanyat de Rafalito Salazar i Joanet de Mataró oferiran un recital ballable basat en el llibre-cd 24 Rumbes per Diatònic, on s'hi apleguen rumbes de Carles Belda, de Núria Lozano i Guida Sellarès, adaptacions d'altres obres diatòniques de Maties Mazarico o Perepau Ximenis, aproximacions a clàssics del gènere amb versions de Gato Pérez, Ai Ai Ai o La Trinca i incorporacions de música tradicional i/o popular. El concert 24 Rumbes per Diatònic comptarà amb la participació del Grupo de Baile de la Casa de Andalucía.
El dissabte 17 de setembre serà el torn del grup Brunzit, quartet de música tradicional i ball de plaça que actuarà a les 18h a la plaça de Sant Ramon. Brunzit està format per Perepau Ximenis (acordió diatònic), Joan Naspleda (flauta travessera i animació), Adrià Garcia (violí) i Daniel Regincós (violoncel). A més, el quartet comptarà amb la col·laboració de la mestra de danses Roser Rubió, que animarà i dirigirà els balls.
El mateix dissabte, a les 20:30h el Trio Irremeno agafarà el relleu a la plaça de Sant Ramon.
Els tres joves músics vallesans Natàlia Gómez (violí), Andrea Ortiz (viola) i Pep Coca (contrabaix i percussió) mostraran la seva experiència dins el món de la corda, tant clàssica com moderna. A partir d'aquesta base tímbrica, Irremeno explorarà territoris sonors folk, donant una gran rellevància als elements rítmics i de la improvisació.
El Pont d'Arcalís tancarà la jornada del dissabte. Els Jardins de Ca n'Ortadó seran, a partir de les 21:30h, l'escenari del concert La Seca, la Meca i les Valls d'Andorra, el nou treball discogràfic d'un dels grups referents en l'àmbit de la música folk i d'arrel del país i, concretament, de les comarques pirinenques. En aquesta ocasió són les cançons tradicionals del país veí d'Andorra el centre al voltant del qual gira El Pont d'Arcalís. El concert anirà a càrrec de Jordi Fàbregas (veu, guitarra i gralla), Jordi Macaya (viola, tarota, ocarina i veu), Isidre 'Tito' Pelàez (tarota, flauta, flautí, ocarina i ximbomba) i Cati Plana (acordió diatònic).
A banda dels concerts, durant el Cerdanyola Folc hi ha prevista la taula rodona (dimecres 14 de setembre, 19:30h – Museu de ca n'Ortadó) Fem festa. Construïm ciutat. El dissabte a la tarda, a partir de les 18h, tindrà lloc la primera Trobada de bèsties de foc amb la Follonera dels Diables Folls de Palafolls, els Ratpenats Infernals de Malgrat de Mar, el Poll Foll dels Diables de Ripollet i la Puput Diabòlica dels Joves Diables de Cerdanyola.
Tornar al llistat de noticies