Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La UAB dedicarà el curs 2019-2020 al tema del canvi climàtic. La professora de sociologia Mercedes Pardo Buendía ha reivindicat, en la lliçó inaugural del curs, posar l'èmfasi en la possibilitat de metamorfosi que planteja el canvi climàtic enlloc de caure en el pànic i la paralització.
L'alcalde Carlos Cordón participa a l'acte inaugural del curs 2019-2020 de la UAB
La sociòloga Mercedes Pardo Buendía ha fet una crida a veure el canvi climàtic com un "mobilitzador social oportú i necessari" capaç de "modificar les expectatives de la humanitat" a la lliçó magistral amb la qual ha inaugurat el curs 2019-2020 a la UAB. La rectora, Margarita Arboix, ha afirmat que la Universitat "ha de fer dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides un element central de la seva agenda". La UAB dedicarà el curs actual, que ha inaugurat avui amb un acte institucional al Rectorat, a la divulgació i la sensibilització en el tema del canvi climàtic.
Pardo, professora de la Universitat Carlos III de Madrid, ha emfatitzat la necessitat de valorar l'oportunitat d'evolucionar "d'un model energètic brut i geoestratègicament vulnerable a un de net i més segur" enlloc de caure en el pànic i la paralització social. La conferenciant ha assegurat que les solucions "no es poden carregar sobre les espatlles de les ciències naturals: corresponen a les ciències socials", i ha reivindicat, en aquest sentit, que la sociologia es centri en l'estudi de la transformació de la vida social i no tant en la seva reproducció, com ha estat el cas dels referents en aquest camp acadèmic com Michel Foucault o Pierre Bordieu. La sociòloga ha tancat la seva intervenció asseverant que les societats "han de fer més, millor i més ràpid", i ha felicitat la UAB per les mesures aplicades en el terreny de la sostenibilitat.
Contribuir a la societat del futur
Als parlaments institucionals, la rectora ha emfatitzat també el treball de la UAB en aquest sentit i la seva contribució en l'objectiu d'assolir "una educació inclusiva, de qualitat i universal", així com en l'àmbit de la recerca en l'assoliment de recursos sostenibles. Arboix ha aprofitat per reclamar, un cop més, un model de finançament sostenible per al sistema universitari i ha expressat la seva satisfacció pel fet que l'objectiu "estigui a l'agenda" del secretari d'Universitats i Recerca i de la consellera d'Empresa i Coneixement. Alhora, ha denunciat les "polítiques dels nostres governs" que no contemplen un augment del finançament per a ciència i innovació. I ha tancat la seva intervenció afirmant que "comencem un curs amb dificultats però orgullosos de contribuir de manera significativa a la societat del futur".
Gabriel Masfurroll, president del Consell Social, ha celebrat els resultats assolits per la UAB en la seva activitat de docència, recerca i transferència, que queden reflectits en la memòria acadèmica del curs 2018-2019 que ha presentat el secretari general de la UAB, Rafael Rebollo. Masfurroll s'ha dirigit especialment als nous estudiants i a les persones recentment titulades per dir que "tots som UABers" i ha declarat que "volem somiar amb consistència per fer realitat el nostre somni".
Francesc Xavier Grau, secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, ha lamentat la situació de paràlisi pressupostària, ha felicitat també la UAB pels resultats assolits "tot i una situació econòmica difícil" i ha desitjat que el Pacte Nacional pel Coneixement contribueixi a fer del sistema universitari "la base de la societat del benestar". Per la seva banda, Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola del Vallès, s'ha sumat a la reivindicació d'una "millora immediata del finançament universitari, com ja ha reclamat el Claustre de la UAB", i ha afirmat que "cal un gran acord polític i social a favor de la universitat que garanteixi l'equitat social i la igualtat d'oportunitats".
Tornar al llistat de noticies