Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Empíric, Festival de Literatura i Ciència
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Es tracta d'una mostra dedicada als canvis arquitectònics que va provocar l'arribada de la pólvora al món militar. La presentació de la mostra es farà el 12 de maig a les 18.30h
El proper dijous 12 de maig a les 18.30 h el Museu de Ca n’Oliver inaugurarà una nova exposició temporal, titulada Temps de pólvora. La Reial i Militar Acadèmica de Matemàtiques de Barcelona. Es farà una visita guiada a càrrec d’un dels comissaris de la mostra que ha estat produïda per l’empresa Molècula i en la què han participat diverses institucions i entitats de recerca. L’entrada a l'acte serà lliure.
La mostra L’aplicació de la pólvora en el camp militar va canviar el nostre món. Els dissenys de les fortificacions es van haver d’adaptar a les noves armes, varen aparèixer els primers baluards, i poc a poc va anar agafant força una nova figura que revolucionaria el disseny arquitectònic: l’e nginyer militar.
Personatges com Vauban o Cermeño tenen una gran presència a casa nostra; l’un a la Catalunya nord, amb el disseny i construcció de totes les fortificacions de frontera, l’altre amb edificacions tant espectaculars com la Fortificació de Sant Ferran a Figueres. Els enginyers, però, no tant sols varen dissenyar la defensa del territori. La seva tasca va ser ingent. Ponts com el desaparegut de Molins de Rei, viaductes impressionants com el del Lledoner a Cervelló, barris sencers com la Barceloneta, reformes de ports i de camins, construccions d’esglésies i de teatres, obres hidràuliques...“Temps de Pólvora” és una revisió del patrimoni arquitectònic i monumental que va transformar el nostre país des del segle XVI al segle XIX.
La mostra Temps de pólvora és una iniciativa de la Universitat de Barcelona, grup de recerca DIDPATRI, amb la col·laboració de l'Institut d’Estudis Ilerdencs. Diputació de Lleida, el Consorci del Castell de Sant Ferran. Figueres, la Diputació de Barcelona i el CRAC, Centre de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola i el suport de Molècula. Xarxa de Professionals en Museografia.
Temps de pólvora. La Reial i Militar Acadèmica de Matemàtiques de Barcelona romandrà al Museu de ca n'Oliver del 12 de maig al 10 de juliol. Més Informació Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver Carrer de València, 19 08290 Cerdanyola del Vallès Telèfon: 935 804 500/ 936 923 322 a.e. museucanoliver@cerdanyola.cat facebook Poblat ibèric de Ca n’Oliver a Cerdanyola del Vallès
Tornar al llistat de noticies