Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Una selecció de 5 treballs preseleccionats dels 5 instituts públics de la ciutat es van presentar ahir davant la comunitat educativa, familiars, amics i companys en l’acte central de la XIII Mostra de treballs de recerca de batxillerat.
L'Espai Enric Granados es va quedar petit per acollir el gran nombre de persones que van assistir ahir a l'acte central de la XIII Mostra de treballs de recerca, que va comptar amb la presència de la regidora d'educació, Elvi Vila; la directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental del Departament d'Ensenyament, Carme Vigués, i els inspectors de Cerdanyola del Vallès, Francesc Martín i Carme Sabarich.
Després de la presentació, a càrrec de la Lorena Ortí, va prendre la paraula Carme Vigués, que va remarcar la importància del treball de recerca de batxillerat en el procés d'aprenentatge dels i les joves, ja que elaborar i exposar el treball implica l'aplicació de competències diverses, com ara la iniciativa personal, les habilitats de recerca, l'aprofundiment en procediments, i el tractament de la informació. Va remarcar la importància del guiatge del professorat, del suport de les famílies, i sobretot de l'esforç i la perseverança de l'alumnat per assolir un objectiu propi.
La part central de l'acte es va dedicar a l'exposició dels treballs de l'alumnat. Gabriel Abadal, de l'Institut Pere Calders, va exposar el treball “Pel·lícules de sabó“, del que destaca el càlcul del gruix de diferents tipus de bombolles de sabó. Júlia Escarré i Maria Laiglesia, de l'Institut Gorgs, van presentar la seva recerca sobre l'educació emocional, “We are what we feel“. La química i les sèries de televisió van confluir en el treball “Crystal Meth Persuasion“, de Guillermo Garcia, de l'institut Forat del Vent, que descriu el procés d'obtenció de la metamfetamina a partir de l'efedrina. Sandra Blasco, de l'institut Jaume Mimó, va descriure la seva experiència en la restauració d'obres d'art en el treball “Restauración y conservación, estudio de un caso práctico“. El darrer treball presentat va ser el curtmetratge “Olga“, de Meritxell Calpe, Marta Leiva i Gisela Monrabà, que descriu la vida quotidiana de l' Olga Ruiz, companya de l'Institut Banús afectada de paràlisi cerebral.
Aquests vuit alumnes van rebre com a obsequi per part de l'Ajuntament un carnet que els dóna accés gratuït a l'Ateneu, fins al juny de l'any, per a espectacles professionals contractats pel Servei de Cultura i que formin part de la programació estable i per a les sessions de Xiscnèfils, així com un diploma i un petit detall de record.
A part d'aquests treballs, es van reconèixer el treball de 30 alumnes més, que van rebre el diploma i el detall de record.
Va tancar l'acte el parlament de la regidora d'Educació, Elvi Vila, que va comentar un a un els treballs exposats, va encoratjar l'alumnat a ser el que realment vulgui, sense que ningú els aturi, i va agrair la tasca feta per l'alumnat i el professorat dels instituts de Cerdanyola.
La Mostra dels treballs seleccionats es pot veure fins demà a la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès.
Tornar al llistat de noticies