Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
L’equip local de geocachers Wiwok iniciarà una ruta a partir del 23 d’abril perquè qui la segueixi i completi accedeixi a una caixa d’intercanvi de llibres. La Biblioteca Central aprofitarà la iniciativa dels geocachers per activar el servei d’i ntercanvi de llibres.
Veure i viure la ciutat d’una manera diferent a com ho fem habitualment és l’objectiu de la proposta dels geocachers Wiwok que servirà per activar el nou punt d’intercanvi de llibres de la Biblioteca Central de Cerdanyola, situat a la planta 0. Un servei que seguirà la filosofia del que ja existia a la Biblioteca de ca n’Altimira.
L’equip Wiwok té desenes de caches – amagatalls – a la ciutat. Alguns estan ubicats a punts culturals de Cerdanyola del Vallès, com ara cases modernistes, museus, la parròquia de Sant Martí, entre molts d’altres.
Totes les persones que es facin geocachers podran fer els caches que vulguin a la ciutat i que ja estan actius. El dia de Sant Jordi s’activarà el cache de la Biblioteca Central que permetrà l’i ntercanvi de llibres. Com participar-hi Per a participar en aquesta proposta cal inscriure’s al web www.geocaching.com emprant un psedònim. Un cop fet, s’h aurà d’anar al mapa de la proposta i cercar els caches – amagatalls – que hi ha a la ciutat i així accedir al cache que estarà amagat a la Biblioteca Central i que li permetrà l’i ntercanvi de llibres.
Però per accedir a l’amagatall que hi haurà a la Biblioteca Central primer s’haurà hagut de fer tres caches – amagatalls – previs situats entre Ripollet i Montcada i Reixac. Els dos de Montcada i Reixac ja estan actius i ja es poden fer, però el tercer, situat a la Biblioteca de Ripollet, també s’activarà el dia de Sant Jordi. Per poder trobar el quart cache, que estarà situat a la Biblioteca de Cerdanyola i permetrà l’intercanvi de llibres, s’hauran de localitzar uns valors que es troben als altres tres caches – amagatalls.
Els geocachers enregistrats també podran fer altres amagatalls situats a Cerdanyola, a part de qualsevol dels que estan situats arreu del món.
Webs per accedir als caches de Sant Jordi ja actius: - Cache a Montcada i Reixac: https://www.geocaching.com/geocache/GC52GN4_1-sant-jordi-el-drac - Cache a Montcada i Reixac: https://www.geocaching.com/geocache/GC52GN7_2-sant-jordi-el-cavaller Webs dels caches de Sant Jordi que s’activaran el 23 d’Abril: les dels amagatalls de les biblioteques de Ripollet i Cerdanyola del Vallès.
El Geocaching El Geocaching és una activitat o joc de cerca de tresors o amagatalls, sense cap valor material.
El cache o amagatall es composa, com a mínim, d’un recipient o contenidor i una llibreta o paper on signa l’equip que el troba. El Geocaching és una activitat d’orientació que es pot practicar tant al camp, bosc, platja o ciutat i que es practica per gent molt diversa, de diferents estils de vida i creences, i de diverses edats, fins i tot famílies senceres; és una activitat per a tothom. A més, es poden trobar en terrenys de diferents nivells (des d’un arbre o roca que s’ha d’escalar fins un banc d’un passeig), passen desapercebuts i moltes vegades estan camuflats amb l’entorn. Hi ha caches que no t’ensenyen res, però la majoria t’ensenyen la història d’un monument o edifici, o fins i tot un paisatge bonic i emblemàtic: podem trobar-nos caches a la Sagrada Família o el Palau de la Música, i fins i tot al cim del Pedraforca.
Existeix una mena de xarxa social a la qual tota la comunitat de geocachers (persones que practiquen aquest joc) tenen accés i on surten publicades les coordenades del cache o amagatall, per tal que la persona o equip interessat en buscar-lo sàpiga la zona on el podrà trobar. A més, a vegades, i depenen del grau de dificultat, a part d’una explicació del lloc on es troba, pot disposar d’alguna pista o imatge que ajudi al geocacher.
D’aquests amagatalls o caches n’hi ha quasi 3 milions per tot el Món, i també, gent que practica aquesta activitat, n´hi ha molta. Els caches es classifiquen en diverses categories, depenen que hagis fet per trobar les seves coordenades: els tradicionals que estan amagats a les mateixes coordenades publicades; els misteri que has de resoldre un enigma des de casa per trobar les coordenades reals de l’amagatall; els multi, les coordenades del qual es troben a partir d’uns valors que has trobat prèviament a diferents punts o waypoints que t’indiquen; entre d’altres. A més d’amagatalls, diàriament es realitzen quedades o esdeveniments per tot el Món que engloben des de desenes fins a milers d’aficionats al Geocaching on es realitzen activitats conjuntament i la gent es coneix.
Tornar al llistat de noticies