Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El govern municipal treballa perquè s'aprovi al ple la proposta de modificació de la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament
Les persones electes de la ciutat celebraran el proper dijous 28 de març el ple ordinari de març. L'Alcalde, Carles Escolà, acompanyat per les regidores Elvi Vila i Laura Benseny, van presentar en roda de premsa els punts més destacats que es debatran a la sessió.
Un d'aquests és l'aprovació definitiva del reglament d’adjudicació d’habitatges municipals per exclusió residencial i emergència social, coneguts com "habitatges socials". Aprovat inicialment el novembre retorna al plenari després de resoldre les al·legacions i inquietuds dels diversos grups. El resultat ha estat un nou reglament, si ho aprova el plenari. Substituirà els criteris que s'aplicaven des del 2013, quan l'Ajuntament va conveniar amb l'Agència Catalana d'Habitatge la cessió de tres habitatges de La Clota.
Des de llavors ençà s’ha creat l’Oficina d’Habitatge, lligada a l’Àrea de Serveis Socials. I l'Ajuntament ha incrementat el parc d'habitatges socials, amb 3 a Sant Iscle - on n'hi ha 7-, l'acord amb l’Agència Catalana d’Habitatge per l’assignació de 16 pisos de La Clota i els tres pisos que s’han anat adquirint amb tanteig i retracta. A més es treballa per formalitzar la donació de dos pisos més per part d’un particular.
Elvi Vila va destacar el creixement del parc d'habitatges, per la qual cosa calia regular-los millor. El nou reglament calia adaptar-lo al marc legal, fent-lo molt obert i molt flexible perquè les problemàtiques de l’habitatge canvien molt. S'ha passat dels desnonaments hipotecaris als de lloguer, majoritaris actualment.
El nou reglament fixarà les situacions que s’entenen d’exclusió social i residencial i d’emergència social; establirà la relació d’habitatges destinats a aquest fet d’inserció municipal, que podrien augmentar per tanteig i retracta; definirà els requisits que han de reunir les persones sol·licitants d’un habitatge d’inserció municipal; fixarà els procediments d’adjudicació d’habitatges d’inserció municipals; establirà el règim d’adjudicació dels habitatges d’inserció municipal mitjançant un contracte d’arrendament amb finalitat residencial a l’empara de les lleis corresponents i acordarà el règim econòmic de la cessió d’aquests habitatges.
L’Ajuntament cedeix els habitatges socials a persones que en l’àmbit d’emergència habitacional puguin necessitar-lo. Ho fa per un termini màxim de 2 anys. Un temps que ha de servir de pont perquè les famílies puguin buscar un habitatge de mercat. Persones treballadores de l’Àrea Social en faran un seguiment.
Aprovació inicial del reglament d’ús de les instal·lacions esportives
La regidora d'Esports, Laura Benseny, va explicar que es tracta d’una modificació de l'existent, datat l’any 1997. Des del Servei d’Esports conjuntament amb el Consell Municipal d’Esports s'ha treballat per renovar-lo. El document resultant es va aprovar en el Consell Municipal d’Esports de febrer.
Per Benseny es tracta d'una "actualització necessària del que és un reglament d’instal·lacions" afegint que "les entitats estaran molt més còmodes amb el nou funcionament".
Nou contenciós per les pilones de Bellaterra
La regidora Laura Benseny, responsable de les relacions amb l'EMD de Bellaterra, va anunciar la interposició d'un nou contenciós pel tema pilones davant "l’actuació irresponsable de l’EMD".
Fa un mes i mig l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va guanyar un contenciós pel tema de les pilones on es deia que l’EMD no tenia la competència i no es podia tallar en activar-les una via interurbana. Benseny indica que una vegada coneguda la resolució l’EMD va respondre publicant al BOP una ordenança de l’any 2011 reguladora de trànsit de vehicles al camí antic de Sant Cugat. "Entenem que és una altra maniobra del senyor Ramon Andreu i del govern de l’EMD per poder privatitzar els carrers", va explicar. L’Ajuntament, com ha fet de forma reiterada des del 2016, ho denunciarà.
Explica que l'ordenança, aprovada l'any 2011 i no publicada fins ara, ha estat analitzada pels serveis tècnics i han apreciat que ha estat "lleugerament manipulada, ja que una ordenança aprovada l’any 2011 no pot tenir lleis que siguin posteriors a la data d’aprovació". La regidora entén que es tracta d'un tripijoc per poder posar les pilones abans d’una campanya electoral. Per Benseny, aquesta no és la manera i s’ha de buscar una solució definitiva pel camí antic de Sant Cugat, Pin i Soler i Jeroni Martí, que són els tres carrers que pateixen el trànsit del matí. Emplaça el govern de l’EMD a buscar-hi una solució, demanant-los que valorin la proposta que els va enviar el govern de Cerdanyola fa més d’un any per poder donar resposta a la problemàtica.
Proposta de modificació de la Relació de Llocs de Treball
El govern local vol portar al ple de març la modificació de la Relació de Llocs de Treball. El document només comptat amb el suport del sindicat majoritari, la USOC. Per Carles Escolà "aporta millores i solucions a reivindicacions de la casa. Algunes d’elles que vénen de lluny".
La proposta contempla ajustar el complement de destí als grups E, L5, C2 i L4, complint acords de 2014. Afectarà al 40% de la plantilla que actualment té les condicions salarials més desfavorables. Hi ha casos de personal mileurista. És l'inici de la seva reclassificació professional, que s'haurà de complementar en properes etapes.
Es regularitzaran les situacions del personal del servei Municipal d'Ocupació. D'azquest tema se n’ha parlat molt i en alguns casos es tracta de situacions que s’arrosseguen des de fa més de 20 anys. Per Escolà s'"aporta una solució, segurament no la desitjada per tothom, però que dóna resposta a la principal problemàtica que és la de tenir personal en una situació del tot irregular’. En la mateixa línia es proposa resoldre situacions similars existents a la plantilla.
Paral·lelament es proposa la creació de nous llocs de treball. Es marca un horitzó de cap a on ha d’anar creixent l’organització i l’estructura municipal. Per Escolà "per primera vegada tenim una fotografia de quines són les necessitats que té la casa en relació de recursos humans"
L'alcalde va anunciar que s'ha encarregat una valoració de llocs de treball. El que en surti serà un material pel nou govern que sorgeixi de les eleccions.
Carles Escolà va afegir que en el moment de la roda de premsa, divendres matí, el govern no comptava amb els suports necessaris que garantissin l'aprovació.
Més diners per les entitats
El ple debatrà una modificació de pressupost per millorar els convenis a les entitats de la ciutat. Com es va fer l'any passat, aquest any l'increment serà del 10%. L'objectiu, en paraules d'Escolà, és "anar recuperant les retallades que es van aplicar el passat mandat", refermant el suport al teixit associatiu de la ciutat.
Altres punts
Es donarà compte del control financer de Cerdanyola Promocions, es faran modificacions de pressupost per ajustar partides de capítol 1i s'aprovarà la personació en un contenciós interposat per l’empresa Orange contra la taxa per l’aprofitament especial del domini públic a favor d’empreses explotadores del servei de subministrament.
Tornar al llistat de noticies