Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Es crearan cinc taules obertes per debatre el nou model amb els veïns
El Parc de l’Alba iniciarà aquesta tardor una consulta ciutadana amb el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola per començar a redactar el Planejament urbanístic. El Planejament servirà per definir la distribució del futur de l’ús dels terrenys del parc: la distribució de les zones verdes, l’espai residencial, comercial, etc.
El procés que està seguint el Parc de l’Alba consta de diverses fases. S’ha realitzat un conjunt d’entrevistes en profunditat a diversos actors experts en els camps de l’arquitectura, la gestió mediambiental, l’Alcalde de Cerdanyola i les associacions veïnals. El segon pas són les taules obertes que es presentaren divendres passat.
Seguidament es faran enquestes en línia com a complement de les taules obertes per tal que els assistents comparteixin les seves opinions i propostes. Es definiran grups focals per a aquelles temàtiques que tingui sentit organitzar una sessió de debat i recollida de punts de vista. Es procedirà a recollir les propostes elaborades en una aplicació, on els ciutadans podran votar i prioritzar les seves solucions. Finalment, es comunicaran els resultats.
Taules Obertes
Se'n faran 5, que es celebraran del 14 de novembre – 19 de desembre, on tractarem temàtiques que ens afecten a tots. Esperem que sigui un espai per debatre i compartir opinions. Les taules:
1) Taula de Mobilitat – 14 de novembre
Aquesta taula comptarà amb la participació de diversos experts que posaran en context la mobilitat, accessos, entrades i sortides del Parc de l’Alba.
2) Taula d’Abocadors – 21 de novembre
Aquesta taula es dedicarà al debat de la gestió de residus i comptarà amb la participació d’experts l’Anàlisi Quantitativa de Riscos o de la qualitat de l’aire i provinents de l’Agència de Residus de Catalunya, entre d’altres.
3) Taula d’Impacte Socioeconòmic – 28 de novembre
Diferents actors del sector empresarial debatran les possibilitats econòmiques i l’impacte que generarà el nou parc i les possibilitats empresarials d’aquest. Entre els experts podrem comptar amb l’aportació del President de Cerdanyola Empresarial i el Director General d’Eurecat.
4) Taula de Model Urbà – 12 de desembre
La taula de model urbà consistirà a discutir les finalitats urbanes del territori, així com debatre un model urbà sostenible i d’acord amb les necessitats. Comptarà amb la presència d’experts en urbanisme de ciutats com Cerdanyola, Sabadell o Mataró.
5) Taula de Grups Municipals – 19 de desembre
Aquesta serà la darrera taula i aplegarà tots els portaveus dels grups municipals representats a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.
Les xerrades es faran al Museu d’Art de Cerdanyola (carrer de Sant Martí, 88) de 19,00 h a 20,30 h. Els qui ho desitgin podran seguir les taules obertes a Twitter i Facebook amb l’etiqueta #Parcdelalba_Nou.
El Parc de l’Alba és un parc públic, un consorci entre l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Generalitat de Catalunya. Tanmateix promovem l’àrea empresarial com a Barcelona Synchrotron Park, amb un element molt distintiu, el sincrotró Alba. Situat al centre de la Regió Metropolitana de Barcelona, amb la iniciativa pública del Parc de l’Alba volem promoure la innovació científica, la cohesió ciutadana i la sostenibilitat del medi natural desenvolupant un projecte estratègic per Catalunya, per la seva localització i per la composició del teixit científic empresarial que el composa.
El Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès és un projecte que té el seu punt de sortida en els processos de planificació territorial del primer Pla General Metropolità de Barcelona de mitjans del segle XX. D’ençà d’aleshores, el projecte ha anat implementant-se en algunes de les seves peces alhora que la formulació dels continguts urbanístics patia diverses modificacions. La complexitat del procés ha anat causant successius endarreriments, tant per qüestions pròpies de la gestió urbanística com pel procés de creació de consens social entorn els continguts concrets del Centre Direccional.
Diverses sentències del Tribunal Superior Justícia de Catalunya, tot i no ser fermes encara, anul·len el Pla Director Urbanístic, el que obre novament el debat sobre el futur del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès.
Moment de la presentació del Centre Direccional (foto)
La informació al digital www.cerdanyola.info
Tornar al llistat de noticies