Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Empíric, Festival de Literatura i Ciència
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El Museu de Ca n’Oliver ha cedit diferents objectes arqueològics procedents dels jaciments de Cerdanyola del Vallès a dues exposicions relacionades amb el món de les creences i els rituals a la prehistòria.
Cerdanyola del Vallès està present a les exposicions “La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica” i “Caps tallats. Símbols de poder”. La primera és una mostra itinerant produïda per la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya (Arqueoxarxa) i comissariada pel Museu de Gavà. Actualment es troba al Monestir de Sant Pere Galligans (Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona) i visitarà el Museu de Ca n’Oliver entre setembre i novembre de 2016. D’altra banda, “Caps tallats. Símbols de poder” és una exposició temporal que es pot visitar al Museu d’Arqueologia de Catalunya fins l’1 de gener de 2016.
La fi és el principi El Museu d’Història de Cerdanyola ha cedit 4 objectes per a l’exposició “La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica”. Aquesta fa un recorregut de 20 mil anys per les pràctiques funeràries a través de diverses recreacions, un audiovisual i més de 300 objectes procedents de 19 museus catalans. El Museu de Ca n’Oliver col•labora amb 3 vasos campaniformes i una cassola procedents de l’hipogeu calcolític del carrer de París, un dels jaciments més importants de Catalunya corresponent a aquest període.
Caps tallats “Caps tallats. Símbols de poder” és una exposició dedicada al cap humà com a trofeu i a la seva significació des de l’antiguitat fins el món contemporani. Tot i la seva visió general, l’exposició posa especial èmfasi en es cranis enclavats i els rituals funeraris en el món ibèric i mostra la reconstrucció del rostre d’un jove del segle III aC utilitzant mètodes forenses propis de la policia. El Museu de Cerdanyola ha cedit un fragment de crani humà trobat a les excavacions de Ca n’Oliver, a més dues parts centrals d’escut i un pom de tapadora de ceràmica que representa un cap humà.
Tornar al llistat de noticies