Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Exposició 'Pintem la Diversitat' Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
Cursos ‘Artíva’t - Ensona’t’ per a joves
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
L’alcalde, Carles Escolà, deixa la presidència del Consell, que passa al nou regidor de Promoció Econòmica, Marc Costa. Els aparcaments i la seva rendibilitat per la ciutat motiven la participació dels diversos membres del consell.
El Consell de Comerç celebrat ahir dilluns va dedicar bona part del seu temps a parlar sobre les diverses fires que es fan a la nostra ciutat. El tema escollit, com en d’altres consells anteriors, el proposaren els comerciants i hostalers amb la finalitat de parlar a fons de qüestions que els afecten.
El debat s’inicià amb la premissa de mirar de combinar l’activitat comercial de la ciutat amb les diverses propostes en forma de fira. Sense que les activitats comercials regulades en surtin perjudicades per una competència deslleial.
Les fires de brocanters que s’organitzen tres cops al mes a places de la ciutat, la Fira de Nadal o els mercats esporàdics del Roser de maig o Sant Martí centraren les diverses intervencions.
Les associacions de comerciants parlaren del mercat de brocanters, organitzat per l’Associació d’Amics de les Antiguitats i el Col·leccionisme de Cerdanyola i Ripollet tres cops al mes a les places Viladomat, Pla de les Alzines i Constitució. Un mercadal iniciat com a espai d’intercanvi que ha acabat esdevenint un mercat on es venen més productes que no pas els inicials i que, sembla, no es regula com caldria. S’explicà que aquesta fira es fa amb un acord entre l’Ajuntament i l’entitat que caldrà revisar i regular, si s’escau, perquè s’ajusti al seu objectiu inicial de caire cultural o esdevingui una altra mena de Fira.
El Mercat d’artesania del Roser de maig, que inicialment promovia l’entitat veïnal de ca n’Antolí, ara es gestiona des de l’Ajuntament. S’està en un moment de transició, en el qual es demana als artesans que vulguin accedir a algun dels 20 llocs previstos que presentin un projecte on s’expliqui què vendran i quin és el seu procés de fabricació. L’objectiu és regular aquest mercat, contemplant-se la possibilitat que es demani el carnet d’artesà a qui hi participi.
Els mercats monogràfics medievals i modernistes de les festes de la ciutat es regulen tal i com estableix la normativa actual. Els participants són artesans, amb tots els permisos i acreditacions corresponents. S'informà que el mercat modernista es feia amb un contracte per dos anys i que enguany acaba.
Fira de sant Jordi Les associacions de comerciants van preguntar sobre la Fira de sant Jordi. Una activitat que tindrà com a centres destacats les places de Francesc Layret / Abat Oliba i Viladomat. Entitats, floristeries i llibreries seran les protagonistes, com pertoca, de la festa. Es va informar, responent a les preguntes dels comerciants, que l’Ajuntament facilitarà la taula, unes cadires i la tela a cada paradeta. I, a més, les llibreries disposaran d’una carpa, el cost de la qual l’assumirà l’Ajuntament. L’objectiu d’aquesta novetat és ordenar i dignificar la venda de llibres. Els comerciants van intervenir per preguntar el motiu pel qual es cedien gratuïtament les carpes a les llibreries i als participants al Firestoc se’ls va cobrar, aquest equipament.
Els representants municipals explicaren que la llei contempla potenciar la festa de Sant Jordi i la consegüent venda de llibres, sense cobrar cap taxa a les llibreries i floristeries per l’ocupació de la via pública.
Les parts acordaren parlar d’aquest tema i d’altres vinculades amb les Fires.
Els aparcaments La representació de la Junta poblacional del Gremi d’Hostaleria va adreçar-se a l’alcalde per demanar-li les dades reals d’ús i la situació dels aparcaments municipals. Unes dades sol·licitades en el primer Consell presidit pel batlle que encara no han rebut els hostalers. Carles Escolà es comprometé a facilitar d’immediat tota la informació. Afegint que la situació actual d’aquests aparcaments, gestionats per l’empresa mixta Cerdanyola Aparca, és molt greu. Va explicar que el govern municipal estudia solucions per aquesta situació, que podrien produir-se en els propers mesos. Una possible sortida seria la dissolució de l’empresa, escenari que abonarien l’Ajuntament i el soci privat de l’empresa. Escolà va deixar ben clar que el govern municipal no vol dedicar-hi més recursos municipals, emplaçant els reunits als propers mesos, quan s’haurà de resoldre la situació d’aquesta empresa.
Els hostalers i comerciants manifestaren el seu interès perquè els aparcaments siguin operatius i en bones condicions – no pas com ara – perquè els ajudarien a millorar la mobilitat i comoditat per aparcar dels seu públic potencial.
Altres temes L’alcalde va demanar als membres del Consell si podien quantificar d’alguna manera l’impacte del campionat d’Espanya de Duatló celebrat a la nostra ciutat. Va xifrar en 6.000 les persones que visitaren Cerdanyola durant aquell cap de setmana. L’impacte als hotels fou important, arribant a poblacions com ara Santa Perpètua de Mogoda per poder hostatjar a tothom. Escolà va explicar que l'organització va quedar molt contenta, plantejant-se la possibilitat que en anys venidors la nostra ciutat pugui acollir alguna altra prova. Però per decidir-ho, caldrà valorar si l'impacte de la competició i el que comporta per la ciutat és favorable a la ciutat.
L’hostaleria respongué, en una primera valoració, que els bars notarem més afluència de gent. No pas els restaurants, el comerç i els mercats, adduint que les dificultats de circulació haurien provocat una davallada de públic aquells dies.
Tots els membres del Consell coincidiren en valorar l’efecte positiu de la prova. Demanant poder participar en els treballs preparatoris d’un esdeveniment com aquet i d’altres que es fan a la ciutat.
El regidor Marc Costa es comprometé a treballar perquè això sigui possible, treballant transversalment amb altres regidories.
La representació dels concessionaris del Mercat Municipal de Les Fontetes va informar que dissabte, dia de Sant Jordi, organitzen una activitat solidària conjuntament amb el Servei Local de Català. Qui porti aliments al mercat de Les Fontetes, com ara llaunes de tonyina, tomàquet, oli, arròs, brics de brou, etc... – els podrà bescanviar per llibres. Els aliments que es recullin es donaran al Menjador Solidari de la ciutat.
L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, va presidir la reunió. Va anunciar que seria el seu darrer Consell, perquè a partir del proper, serà Marc Costa, regidor de Promoció Econòmica segons l’acord d’ampliació del govern local, qui n’assumirà la presidència. El consell de comerç va comptar amb la participació dels regidors del grup socialista Francisco Ortiz, del grup de Ciutadans Sonia Rodríguez i Pau Ortolà i del Partit Popular, Fulgencio Yeste.
Tornar al llistat de noticies