Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Empíric. Activitats familiars
Empíric, Festival de Literatura i Ciència
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La cinquena edició del Cerdanyola Folc 2016 es farà del 14 al 18 de setembre. Hi destaquen els concerts, una trobada de bèsties de foc i la reflexió sobre el paper de la cultura popular Els actes del 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana a la ciutat es faran durant el cap de setmana del 17 i 18 de setembre
El Cerdanyola Folc es presenta com un espai en el qual es posen a l’abast del públic i d’una manera festiva i lúdica, però també intentant aprofundir en la història, els valors i els continguts, les principals manifestacions que existeixen actualment en el camp de la cultura popular i tradicional de Catalunya.
Una de les novetats d'enguany és la primera Trobada de bèsties de foc, organitzada per la Puput Diabòlica dels Joves Diables de Cerdanyola. El 17 de setembre, a la plaça de Sant Ramon i a partir de les 18h, faran la plantada la Follonera dels Diables Folls de Palafolls, els Ratpenats Infernals de Malgrat de Mar, el Poll Foll dels Diables de Ripollet i la Puput Diabòlica dels Joves Diables de Cerdanyola.
Rodaran pel centre de la ciutat i acabaran fent la ballada de lluïment a les 20h a la plaça de Sant Ramon.
En l'apartat de les novetats també la posada en marxa d'un espai per a la reflexió i el debat.
S'activa amb la taula rodona Fem festa. Construïm ciutat. Al Cerdanyola FolC parlem de Cultura. Es farà al Museu de ca n'Ortadó, el 14 de setembre, a les 19:30h. Les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat volen potenciar aquest espai, interessades en analitzar el seu paper a la cultura local i la seva incardinació a la Cerdanyola del Vallès del segle XXI.
Dies abans el programa s'iniciarà amb una exposició dedicada als Grans noms de la rumba catalana. Personatges clau de la nostra música gitana. Es muntarà a la Biblioteca Central, a la 2ª planta, i hi serà del 8 al 29 de setembre. Es podrà visitar pels matins, de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00h i per les tardes: de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30h. El divendres 16 de setembre es faran dues activitats dedicades a la rumba. Toquem Rumba!, un taller gratuït amb el músic Carles Belda obert a tots els instruments. A partir de les 18h, a l'EMM Aulos. Informació i inscripcions: cerdanyolafolc@cerdanyola.cat. A les 21h Carles Belda oferirà el concert 24 rumbes per diatònic a la Plaça Grau i Altayó. Amb la participació del Cuerpo de baile de la Casa de Andalucía.
Per qui vulgui ballar, podrà fer-ho amb les propostes folk del grup Brunzit. El 17 de setembre, a partir de les 18h a la plaça de Sant Ramon. En clau musical el Trio Irremeno oferirà un concert el 17 de setembre, a la plaça de Sant Ramon a partir de les 20:30h. Una hora més tard actuarà El Pont d'Arcalís als jardins de ca n'Ortadó.
El programa es tancarà amb una ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Granollers. Es farà el 18 de setembre, a les 12h i a la plaça de Sant Ramon.
La cinquena edició del Cerdanyola Folc es farà del 14 al 18 de setembre en diversos espais de la ciutat, essent la plaça de Sant Ramon i rodalies l'epicentre de l'activitat. El cerdanyolenc Josep Maria Ribelles coordina la vessant musical del Cerdanyola FolC 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana Segueixen les activitats dels actes commemoratius de l'efemèride.
El cap de setmana 17 i 18 de setembre es faran diverses activitats obertes a la població amb l'objectiu de donar a conèixer a la ciutadania la tasca que van fer la delegació Local del Congrés i el que va significar per a Cerdanyola MEMÒRIA del Congrés de Cultura Catalana a Cerdanyola és una petita mostra en la qual es presenta una recopilació de document i imatges de les activitats dutes a terme entre 1976 i 1977 pel CCC. La mostra estarà durant aquests dos dies a la planta baixa del Museu Ca n’Ortadó i es faran visites guiades amb uns guies excepcionals, ja que alguns d’ells van ser els protagonistes del Congrés. A partir del dilluns 19 i fins el 2 d’octubre es podrà veure al vestíbul de l’Ateneu.
Horari de l’exposició: Dissabte 17, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i Diumenge 18 d’11 a 14 h El secretariat Local del CCC va centrar les seves activitats especialment en grans temes al voltant dels quals s’han organitzat les activitats complementàries a l’exposició: el territori, el seu patrimoni i la llengua catalana.
Itinerari: Les masies urbanes de Cerdanyola Dissabte 17 de setembre: Recorregut I: Can Fatjó del Molí, Can Serraperera, Can Cordelles, i Museu Ca n’Ortadó Ca n’O rtadó.
. Punt de trobada: Carpa Parc Tecnològic.
. Horari: 9,30 a 12,30 h.
Diumenge 18 de setembre . Recorregut II: Ca n’Altimira, Can Xarau, Can Banús, Can Cordelles, Can Serraperera i Museu Ca n’Ortadó.
. Punt de trobada: Ca n’Altimira (antiga biblioteca) . Horari: 10 a 12,30: Jugar en català Diumenge 18 de setembre Scrable i jocs per a famílies Jardí del Museu Ca n’Ortadó Horari: 1 a 13.30 h Organitza: Servei Local de Català Les activitats del 40è aniversari de CCC a Cerdanyola del Vallès les organitzen la comissió del 40è aniversari del CCC, el Servei Local de Català i l'Ajuntament de la ciutat.
Tornar al llistat de noticies