Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Empíric, Festival de Literatura i Ciència
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Enguany, els jaciments arqueològics que integren la Ruta dels Ibers celebraran el Cap de Setmana Ibèric l'1 i 2 d'octubre. Les activitats programades giraran al voltant del comerç entre els ibers i altres pobles de la Mediterrània antiga.
El Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver torna a participar en el Cap de Setmana Ibèric i ho fa amb un ampli programa d'activitats previstes per a l'1 i 2 d'octubre. L'eix temàtic de la XVI edició del Cap de Setmana Ibèric és el comerç entre els ibers i els altres pobles de la Mediterrània antiga: grecs, fenicis, cartaginesos i romans.
A Ca n’Oliver, durant tot el cap de setmana, es farà jornada de portes obertes i visites guiades a les exposicions del Museu i una gran diversitat d’activitats familiars al voltant del comerç.
Activitats que es desenvoluparan al poblat i que han preparat conjuntament el CRAC i els tècnics del Museu.
Dissabte al matí, el director de les excavacions farà un recorregut per l’exposició permanent Cerdanyola, terra d'ibers i pel poblat. La visita servirà per a relacionar els objectes procedents de diferents punts de la Mediterrània i els treballs arqueològics. Per la tarda, en Bilos i la Betinin, dos personatges ibèrics, explicaran com es comprava al segle III aC.
El diumenge al matí hi ha previstes dues visites guiades, una a l’exposició permanent Cerdanyola, terra d’ibers i una altra a l’exposició temporal La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la prehistòria catalana. A més es duran a terme cinc tallers familiars connectats entre sí per un joc de pistes.
Les nenes i els nens que participin de les activitats tindran l’obsequi de la Ruta dels Ibers, un dominó en el qual els punts han estat substituïts per monedes i productes comercials antics, i un detall que ha preparat el CRAC expressament per a aquest dia. Per rebre els regals, els participants hauran de triar una espècie de cereal i preparar-lo per poder intercanviar i aconseguir un collaret cartaginès i una màscara d’una deessa grega. També hauran de fer monedes i treballar com a carregadors d’àmfores per poder pagar els tributs que els exigeixen els romans.
Per tancar la festa i com ja és tradició, els poblats de Ca n’Oliver, Puigcastellar de Santa Coloma de Gramenet i les Maleses de Montcada i Reixac es comunicaran amb miralls.
En el Cap de Setmana Ibèric participen els jaciments arqueològics que integren la Ruta dels Ibers, un projecte de Turisme Cultural promogut i coordinat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya i l'Arqueoxarxa. La iniciativa té com a objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del país i les tribus que els van habitar.
** Adjuntem díptic del Cap de Setmana Ibèric amb les activitats programades al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver
Tornar al llistat de noticies