Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El Voluntariat per la llengua (VxL) del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3, del qual Cerdanyola del Vallès en forma part, ha gestionat durant el confinament més de 30 parelles lingüístiques virtuals
El 12 de març, el Consorci per a la Normalització Lingüística, del qual forma part el SLC de Cerdanyola del Vallès, va haver d’interrompre totes les activitats presencials arran del decret d’estat d’alarma, tant les formatives com les que es fan fora de l'aula. També les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL) que estaven fent trobades presencials van haver d’aturar-se de manera immediata. Des d’aquell moment se’ls va informar que tenien la possibilitat de continuar fent les converses per mitjà de videoconferència o videotrucada. D’aquesta manera, moltes d’aquestes parelles han pogut continuar practicant el català.
Com en la modalitat presencial, el VxL virtual consisteix a formar parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La diferència, però, és que les trobades es fan a través de plataformes de videoconferència, com ara Skype, Hangouts, Whatsapp...
La conversa distesa a través del mòbil o l'ordinador amb una persona voluntària que parla català és un bon complement per a les persones que estan aprenent la llengua i volen fer-la servir, tant per a alumnes que estaven fent un curs de català presencial, com per als qui ara el fan en línia a través de Parla.cat, com per a qualsevol persona d'arreu del món.
Durant el període de confinament s’ha incrementat considerablement el nombre de parelles lingüístiques virtuals. Des d’inici d’any ja s’han creat 451 parelles lingüístiques virtuals a tot Catalunya, 340 de les quals s’han format durant la crisi de la COVID19, 30 de les quals s’estan gestionant des dels sis municipis que formen part del CNL Vallès Occidental 3 (Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà, Badia i Sant Cugat).
Les persones interessades a participar-hi poden donar-se d’alta directament a www.vxl.cat/participa-hi, enviar un Whatsapp al 637 388 189 o un correu electrònic a vxl.vo3@cpnl.cat.
Més informació a vxl.cat.
Tornar al llistat de noticies