Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Avui i al mercat de Les Fontetes s’ha fallat la primera edició del concurs de receptes de bacallà, en el marc de la setmana dedicada a aquesta menja. El jurat ha tingut molta feina per decidir el palmarès per l’alta qualitat dels plats.
El bacallà és el protagonista aquests dies dels plats que es preparen als obradors de les cuines de l’hostaleria local. I també a moltes llars de la ciutat. La Setmana del Bacallà testimonia que és una matèria molt versàtil i apreciada per la clientela de l'hostaleria. La bona matèria primera necessària per elaborar-la es pot trobar als mercats i la seva popularitat fa que molta gent s’atreveixi a cuinar-la amb moltes receptes. Diuen que n’hi ha tantes que es podria cuinar cada dia amb una fórmula diferent. I no ens en cansaríem.
Aquest any una de les novetats de la Setmana del Bacallà ha estat un concurs per receptes del bacallà, convocat al Mercat de Les Fontetes. Avui ha estat el gran dia per decidir quin era el millor plat. Hi han participat 4 concursants que han presentat uns plats de gran qualitat. Fins al punt que el jurat ha tingut molta feina per decidir el palmarès.
La competició ha consistit en l'elaboració d'un plat de Bacallà que calia acabar al Mercat de Les Fontetes, cuinat amb productes comprats a la llotja. S’ha valorat l'elaboració, la presentació i el gust.
El palmarès ha estat el següent:
Antoni Ros Carrillo (Primer Premi)
Nom del Plat: Mil fulles de Bacallà confitat amb gelatina de fumet de gambes i pil-pil amb toc cítric.
Jesús Llamas Suñé (segon premi)
Nom del plat: Flor de Bacalao.
Nila Caice Sánchez (Tercer Premi)
Nom del plat: Mar y Tierra.
Joana Caice Sánchez (Quart Premi)
Nom del Plat: Ceviche de Bacalao.
El jurat ha valorat que tots els plats estaven molt bé, tant d'elaboració, presentació i gust i que ha estat difícil el veredicte. L’organització espera que en les pròximes edicions del concurs hi hagi més persones que s'animin i hi participin, atès que la qualitat ha estat molt elevada.
El primer premi és un val de dos-cents euros per gastar al mercat. I tant el primer com tots els altres participants han guanyat un sopar per a dues persones a escollir entre diferents restaurants del Gremi.
El jurat ha estat format per la Regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché, el President de la Junta Poblacional de Cerdanyola del Gremi d'Hostaleria, Antonio Castro, els membres de la junta, Mònica Álvarez i Enrique Romero i el representant de la Junta del Mercat, Julià Puig.
Els plats (jpg)
Tastant els plats 1 2 (jpg)
Tornar al llistat de noticies