Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La reivindicació de la millora de les infraestructures viàries i de transport públic a l’entorn de la B30 és un dels eixos de treball prioritaris de l’associació, en el qual s’ha estat treballant en els darrers anys amb l’objectiu de consensuar i prioritzar aquelles actuacions necessàries per a la millora de la competitivitat del territori. En aquests moments, la Generalitat de Catalunya ha sotmès a debat públic el Pla de Mobilitat del Vallès i la comissió executiva de la B30 l’està analitzant per tal de fer-hi les seves aportacions i propostes de millora.
El president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha anunciat que “estem analitzant aquest informe, com sempre, des de la visió del Vallès, dels dos vallesos, per aportar propostes en benefici del territori. Des de el nostre àmbit, sempre hem apostat per un model més sostenible, que prioritzi el transport públic i els modes no motoritzats“.
Aquest va ser un dels temes destacats a la reunió del passat divendres, en la qual, es va fer un repàs de les diferents accions realitzades per l’Associació durant l’any passat i es va concretar el pla de treball 2020 que properament es portarà al consell plenari.
D’entre els reptes immediats, posar en valor tota la feina feta durant l’any 2019, tot el previst al full de ruta per aquest 2020 i la B30 com a una organització única que aglutina el sector de l’administració pública local, empresarial, de la innovació i universitari, així com millorar l’economia del territori, perquè aquesta sigui més sostenible i amb una ocupació de més qualitat en benefici del més d’un milió d’habitants del que és un dels pols industrials clau en innovació, investigació i emprenedoria del sud d’Europa.
Com a accions més concretes, s’apostarà per l’economia circular i per potenciar-la també a l’àmbit municipal. Un dels objectius en aquesta línia és aprofitar els residus d’empreses que per d’altres poden ser recursos. El Pla de Treball del grup d’economia circular preveu, també, impulsar la visió circular de l’Àmbit B30, amb la connexió d’agents i iniciatives clau, l’activació del teixit industrial, l’acció circular i la posada en comú d’aprenentatges.
Tornar al llistat de noticies