Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Les persones celíaques que avui gaudeixin de la Cavalcada de Reis podran assaborir caramels sense gluten. L'Ajuntament col·labora amb les entitats de persones afectades i compra els caramels sense gluten que es donaran des de les carrosses de la passada. Com que no seran els únics que es llençaran, per seguretat i si els infants o adults celíacs en volen un grapat, caldrà adreçar-se directament a les carrosses dels Reis d'Orient.
Aquesta tarda les carrosses participants a la Cavalcada dels Reis d'Orient llençaran milers de quilos de caramels a la ciutadania que els acompanyi des dels carrers i places de la ciutat. Un any més, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha comprat aquests caramels sense gluten, per permetre que tothom en pugui gaudir. Per seguretat i donat que a banda d'aquests caramels també se'n llençaran d'altres, es recomana a les persones celíaques que si en volen un grapat s'adrecin a loes carrosses dels Mags d'Orient.
La Celiaquia
La Celiaquia és una malaltia crònica que es presenta en individus genèticament predisposats, on el sistema immunitari reacciona al consum de gluten i ataca al propi organisme, provocant entre d’altres, una alteració de les vellositats intestinals, afectant la seva capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. Els estudis més recents revelen que la prevalença d’aquesta malaltia és una de cada cent persones, tot i que el 80% encara no estan diagnosticades.
El gluten és una proteïna present en els cereals blat, ordi, sègol, i els seus derivats. Qualsevol aliment a base d’aquests cereals s’ha d’excloure, totalment i de per vida, de la dieta del celíac, evitant també els caramels i llaminadures que la contenen.
Celíacs de Catalunya (enllaç)
Tornar al llistat de noticies