Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
L'escriptor, crític i professor universitari serà el protagonista del Cafè amb lletres del 18 de gener, a les 19:30 h i a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central
Vicenç Pagès inicia una nova temporada del Cafè amb lletres, una iniciativa de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès que ens portarà a la ciutat al llarg del semestre a banda de l'autor de Robinson a Jordi Puntí (15 de febrer), Carme Martí (15 de març), Xavier Theros (19 d'abril) i Martí Gironell (17 de maig).
El llibre d'en Vicenç Pagès, Robinson, ens explica com un dia d'estiu, un home de mitjana edat s'introdueix a la casa dels veïns, que se n'han anat de vacances, i s'hi instal·la d'una manera molt peculiar. L'home és solter, té el pare en una residència i treballa de carter; a mesura que l'acompanyem en el seu periple d'intrús, anem descobrint les raons d'un comportament insòlit que el portarà a topar amb els veïns i amb la justícia. I, també, amb una advocada d'ofici. Robinson, un relat iniciàtic que és alhora una història d’amor i de follia i una reflexió sobre la soledat, sobre la comunicació i sobre la imaginació com a refugi.
Vicenç Pagès Jordà (Figueres, 1963) és escriptor i crític literari en català.També és professor de llengua i estètica a la Universitat Ramon Llull. Entre les seves primeres obres figuren Cercles d'infinites combinacions(1990), Grandeses i misèries dels premis literaris (1992) i El món d'Horaci (1995). L'any 1997 va veure la llum el seu primer gran èxit, la novel·la curta Carta a la Reina d'Anglaterra, que narra en cent pàgines mil anys de la vida del protagonista. A aquest llibre el seguirien Un tramvia anomenat text (1998), un assaig sobre l'escriptura, i la novel·la La felicitat no és completa, premi Sant Joan 2003. El 1999 va obtenir el premi Documenta amb el recull de contes En companyia de l’altre. El 2004, el recull El poeta i altres contes va obtenir el premi Mercè Rodoreda. El 2006 va aparèixer De Robinson Crusoe a Peter Pan, un assaig sobre literatura juvenil. Tres anys més tard va publicar Els jugadors de whist, que va ser un èxit de vendes i va obtenir el premi Crexells a la millor novel·la de l’any. El 2011 va publicar l’almanac literari El llibre de l’any, i el 2013 el llibre infantil La llentia viatgera. L'octubre de 2017 publica Robinson, el llibre que es presentarà al primer Cafè amb lletres de 2018.
El Cafè amb lletres forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat.
Cinc autors visitaran el Cafè amb Lletres durant el primer semestre del 2018 (nota de premsa)
Punt del llibre del Cafè amb Lletres (PDF)
Tornar al llistat de noticies