Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Parc de Nadal
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Exposició solidària a benefici de l'Associació ADIA
Trenet de Nadal
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
Durant aquest any, el museu ha rebut la 'Maleta Buïgas' gràcies al Rotary Club de Cerdanyola i també nombroses aportacions de particulars que han cedit obres, en la majoria de casos procedien de les seves famílies
Al llarg d'aquest any, el Museu d'Art de Cerdanyola, ha rebut diferents donacions. La regidora de Cultura, Elvi Vila, ha volgut rebre les persones donants que han cedit obres al MAC per agrair "la seva generositat en despendre's de peces tant preuades de les seves famílies". Vila també destaca que aquests actes "permeten enriquir artísticament i sentimentalment el Museu".
La donació que més ha donat a parlar, sobretot als mitjans de comunicació, és la de la Maleta Buïgas gràcies al Rotary Club de Cerdanyola. La maleta conté 182 plaques de vidre amb fotografies i projectes de l'enginyer Carles Buïgas.
Durant aquest any també hi ha hagut nombroses donacions de particulars. És el cas d'Aurora Heras que ha donat sis quadres del pintor Pablo Sancho, entre els que destaca un paisatge del Bosc d'Adam i Eva de Cerdanyola de l'any 1934. A aquesta donació se li suma la d'Eduard Merino, que ha cedit al museu un dibuix original de Joan Rebull (company de Josep Togores) i 10 magnífics esbossos de Mariano Andreu (gran amic d'Ismael Smith). La família Merino es va decidir a fer la donació al museu després d'una visita que va fer durant la jornada de portes obertes per Sant Martí al 2016. Especialment emotiva ha estat la donació de Maria Maymó Casamitjana, que ha cedit al museu un retrat de Maria Maymó Grau, primera dona de l'escultor Francesc Juventeny. El retrat està datat del gener de 1925 i és una de les obres més antigues de l'escultor.
La incorporació de mobles ha estat especialment destacada aquest any. Elisabet Ramos i Conxita Soriano han donat, en memòria de Remei Cariñena, un esplèndid moble mirall de rebedor de la Casa Codorniu. Es tracta d'un moble modernista amb marqueteria i llautó atribuït a l'escola de Gaspar Homar. Isidre Grau ha cedit un bagul que custodiava la seva família i que prové de l'antiga Torre López, actual seu del MAC. Es tracta del bagul on es guardava cada any la roba de la casa i que conté les inicials del propietari en grafia modernista: ELB. També en aquest apartat de mobles, l'ebenista Josep Maria Aranda ha cedit un moble secreter dels anys 30 que s'ha instal·lat al vestíbul del museu. I Joaquim Compte Pibernat, en memòria de Joaquim Compte Roux, ha donat un espectacular moble 'bargueño' amb vitrall cloisonné obra de Frederic Vidal.
Algunes d'aquestes peces s'han incorporat a l'exposició permanent del Museu d'Art de Cerdanyola. D'altres es podran veure fins al desembre al mateix museu i després s'hauran de sotmetre a diversos tractaments de conservació.
Fotografia en alta resolució
Tornar al llistat de noticies