Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Aquesta setmana s'ha inaugurat l’exposició dels alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu amb la presència de les pròpies autores i autors, familiars i la regidora de cultura, Elvi Vila. Una mostra que té com a temàtica “a la manera de”, on cada grup va decir en començar el curs en quin autor s’inspirava i on les disciples han estat múltiples, ja que han anat des del gravat, l’escultura, la pintura, la joieria, el vidre, la ceràmica i el tapís. En el decurs de l'acte inaugural es va retre un sentit homenatge en record a l’Ángel Bustos i l’Ángeles Callejas, alumnes de l'escola i dinamitzadors de moltes activitats a l'entorn de l'art.
Un cop inaugurada l'exposició per part de la regidora de Cultura, Elvi Vila, una a una van anar passant les diferents professores per explicar quins han estat els criteris de cadascún dels tallers.
Així doncs, Susana Aranda, professora de pintura de primer curs explicava que es van inspirar en diversos artistes com ara Hopper i Bosco i s’han realitzat treballs de llapis de color sobre paper i oli sobre paper i acrílic sobre tela.
De la seva banda, Natàlia Navarro de pintura acrílica, oli i dibuix al natural deia que ha estat una experiència molt positiva perquè endinsar-se en el món d’un artista i la seva obra i poder en certa manera connectar amb ell ha estat molt inspirador.
Anna Riverola, professora d’escultura, joieria i tallers oberts per a joves, explicava que no va voler focalitzar en cap autor concret, per la qual cosa durant el curs l’alumnat ha anat definint les seves preferències i per això han sorgit temes com la música, el retrat, etc. i a joieria estan presents diverses tècniques.
Txus Montoya, professora de ceràmica i plàstica, deia que en el taller de ceràmica el plantejament ha estat treballar diferents autors amb diferentes tècniques, com Llorenç Artigas, Enric Mestre, Rafaela Pareja, etc. També s’ha donat la possibilitat de que si algún alumnes tenia alguna preferència que la pogués escollir.
Marta Torres, professora de gravat, explica que en el seu grup es va escollir Miguel Condé, pintor, dibuixant i considerat un dels millors gravadors del segle XX.
La professora de vidre, Betty Molina, deia que s’ha treballat en tres tècniques, a saber, la bombolla, el vidre en pols i la tècnica que consisteix en el tractament de la sorra de mar. La professora d’arts decoratives explicava que s’ha tocat l’estany, el vidre i pintat en fred.
Al final de la inauguració, una emocionada Marutxi Beaumont va tenir un record molt especial per a dues persones de l’escola que ja no hi són entre nosaltres, Ángel Bustos i Ángeles Callejas.
L'exposició de l'alumnat de l'Escola d'Arts Plàstics de l'Ateneu es podrà visitar fins al 21 de juny.
Detall de les pintures exposades (foto)
Una de les escultures que formen part de la mostra (foto)
Una de les professores de l'Escola d'Arts intervé durant la inauguració (foto)
Tornar al llistat de noticies