Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Jugatecambiental - Manteniment de caixes niu
Art, Natura i Benestar: Elisa Arimany
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Es compleixen ara els 30 anys des que al 1986 un grup d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Barcelona, dirigits per l'arqueòleg Jordi Cortadella, actualment professor de la UAB, van reprendre els treballs arqueològics al jaciment ibèric de Ca n'Oliver.
Aquest 2017, el CRAC i el projecte de recuperació de Ca n'Oliver com a espai de recerca fan 30 anys. Durant aquestes tres dècades la investigació i els estudis sobre el jaciment en els diferents camps de l'arqueologia no s'han aturat mai. Malgrat que alguns anys no s'hi han fet treballs arqueològics de camp, s'han dut a terme 24 campanyes d'excavació i s'han publicat més d'una trentena d'articles en revistes especialitzades tant nacionals com internacionals.
Des dels anys 50, no s'havia tornat a excavar a les restes del poblat ibèric i el turó era un espai degradat amb un dipòsit d'aigua i un parc infantil on s'havia destruït una part del jaciment. L'any 1987, uns estudiants van fundar el Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola, CRAC. Entitat que es va marcar com a objectius bàsics la recerca, la protecció i la difusió del patrimoni cultural de Cerdanyola, i molt especialment del poblat de Ca n'Oliver. Definitivament el CRAC va ser l'origen de la creació del Servei de Patrimoni Cultural municipal.
Amb l'obertura al públic del poblat, l’any 1999, i la seva integració en la Ruta dels Ibers i sobretot amb la inauguració del Museu, Ca n'Oliver ha deixat de ser un espai exclusivament de recerca i ha esdevingut un espai de referència en la difusió de l'arqueologia i la cultura ibèrica a Cerdanyola del Vallès.
Tornar al llistat de noticies