Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Parc de Nadal
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Exposició solidària a benefici de l'Associació ADIA
Trenet de Nadal
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través del Programa Municipal d’Immigració, ofereix informació, suport i acompanyament tant a les persones nouvingudes i/o en situació irregular com a les persones establertes al municipi i/o en situació regular.
El programa té com a objectiu afavorir la convivència i la cohesió social, tot fomentant la participació i la interacció social entre el veïnat del municipi.
En el marc del programa s’ofereixen els programes i serveis següents:
On adreçar-se Àrea Social Avinguda Espanya, 6 C baixos 93 580 88 88 (ext. 3733-3347)
Si acabes d’arribar a la ciutat, et recomanem posar-te en contacte amb el Servei de Primera d’Acollida.
El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones usuàries potencials. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.
La formació consta dels mòduls següents:
En el marc d’aquest mòdul també s’organitzen visites a equipaments culturals com ara el Museu d’Art de Cerdanyola i la Biblioteca Central de Cerdanyola.
A qui s’adreça?
El Servei d’adreça a persones nouvingudes d’entre 16 i 65 anys empadronades a Cerdanyola del Vallès.
Per què em convé?
La realització dels 3 mòduls amb un mínim del 75% d’assistència (de cada mòdul) i en un màxim de 2 anys permetrà obtenir el certificat d’acollida expedit per la Generalitat de Catalunya.
Es tracta d’un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que serà d’utilitat en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres.
Observacions Aquest servei no ofereix atenció sense cita prèvia.
On puc informar-me i sol·licitar l’accés al servei?
Per tal de sol·licitar informació i inscriure’s al Servei de Primera Acollida, cal contactar amb la tècnica d’acollida Laura Rascher escrivint un correu a lrascher@vincle.org o trucant al 93 580 88 88 (ext. 3347)
Més informació
El servei, adreçat a persones migrades empadronades al municipi i a la població autòctona amb un projecte migratori, ofereix informació i assessorament en matèria d’estrangeria, mobilitat internacional i retorn voluntari. També s’encarrega de la gestió de diversos tràmits amb els organismes corresponents i presta suport jurídic a la resta de serveis municipals, entitats i col·lectius del municipi.
L’accés a aquest servei es fa mitjançant sol·licitud de cita prèvia.
Horari d’atenció
On es pot sol·licitar?
L’accés a aquest servei es fa mitjançant sol·licitud de cita prèvia al Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers, empresa adjudicatària del contracte de l’esmentat servei.
La Generalitat de Catalunya és l’únic òrgan competent per a l’emissió i notificació dels informes però l’elaboració del document proposta, previ a l’informe de la DGI, correspon a l’Ajuntament on consta empadronada la persona sol·licitant.
Les persones immigrades, han de sol·licitar els informes d'estrangeria per tal d'acreditar:
Com sol·licitar aquests tràmits?
Abans de presentar la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, sol·licita una entrevista personal amb el Programa Municipal d’Immigració.
L’equip d’Immigració t’assessorarà en el procés de sol·licitud, revisarà la teva documentació i valorarà les teves competències lingüístiques en català i castellà. Pel que fa als informes d’habitatge, realitzarà una visita a domicili per tal de valorar l’adequació de l’habitatge.
Programa Municipal d’Immigració 935 80 88 88 (3733 -3347)immigracio@cerdanyola.cat
Informa-te’n abans de presentar la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana
Es programen accions de sensibilització adreçades tant als centres educatius com a la ciutadania en general.
A través d’aquestes accions, es posa èmfasi en el foment dels principis del respecte i el reconeixement de la diversitat cultural com a font de riquesa i equitat. També visibilitzen els estereotips i prejudicis sobre les persones migrades amb l’objectiu de reflexionar envers les seves conseqüències, com ara la discriminació i l’exclusió social.
Entre d’altres, s’organitzen activitats per commemorar:
Les accions adreçades als centres educatius s’ofereixen en el marc del Programa Cerdanyola Educa. Actualment els tallers en l’àmbit de la Diversitat Cultural son impartits per professionals de l’entitat Creu Roja.
Des de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès es dona suport a les associacions de persones migrades. L'objectiu final és el de promoure una major participació activa dels nous veïns i veïnes en el conjunt del teixit associatiu cerdanyolenca.
Cerdanyola compta amb les entitats següents: