Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Un any més, la Polca tornarà a ser la protagonista del matí de diumenge de festa major amb la ballada popular, oberta a la participació de la ciutadania.
Pel Roser de Maig tindrà lloc la tradicional ballada popular de la Polca de Cerdanyola, que es farà el diumenge 1 de maig a les 11:30h a la plaça de l’Abat Oliba.
Aquesta ballada està oberta a tota la ciutadania que vulgui participar-hi. Per aquelles persones que no han ballat mai la Polca, es faran assaigs tots els dimarts de 21h a 22 h, a la sala 25 de l’Ateneu. Aquelles persones que ja l’han ballat abans poden afegir-se a l’últim assaig, que tindrà lloc el darrer dimarts previ a la Festa Major.
Història de la Polca La Polca de Cerdanyola va ser estrenada l’any 1955. Havia estat composada per Sebastià Garriga, director musical de la colla de gitanes de l’època, i la coreografia és obra d’ Àlvar Francisco, qui n’era director i coreògraf.
Després de molts anys, durant els quals la Polca va gairebé caure en l’oblit, aquesta dansa ha estat recentment recuperada gràcies a la voluntat i el treball de les entitats de Cerdanyola del Vallès dedicades al manteniment i la pràctica de les danses populars.
Actualment, la Polca de Cerdanyola s’ha convertit en un dels valors més destacats del patrimoni cultural de la nostra ciutat.
Tornar al llistat de noticies