Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Parc de Nadal
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Exposició solidària a benefici de l'Associació ADIA
Una Nit d'Il·lusió per a Tothom
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
ACTUALITAT
La Ciutat
Una selecció de les obres creades als tallers es podrà veure en l’exposició de final de curs que es farà del 31 de maig al 16 de juny a l’Ateneu
Els tallers de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu enllesteixen aquests dies els treballs dels seus alumnes adults. L’objectiu és triar les peces que formaran part de la tradicional exposició de final de curs. A cada cicle s’escull un tema que fa de fil conductor per introduir els diferents exercicis i tècniques als talleristes. Enguany ha estat «la dualitat». Aquest concepte ha inspirat un treball minuciós i divertit per a l’alumnat que l’ha seguit. La síntesi creativa junt amb el maneig de diferents tècniques permeten uns treballs que sorprendran a tothom que s’acosti a l’Ateneu per veure i viure aquesta mostra de final de curs.
A l’exposició hi ha pintures, dibuixos, estampacions i gravats, il·lustracions, ceràmiques, escultures, joies i altres creacions que no deixaran indiferent a ningú.
La feina feta durant el curs
Els alumnes de tècniques aquoses han treballat la dualitat paisatge/taca amb: aquarel·la, llapis de colors i grafit aquarel·lable buscant la sensació de que una taca( més o menys abstracte) esdevingui un paisatge. Els d’art digital han treballat les dualitats: paisatge/taca i estàtic/ dinàmic.
Per a paisatge/taca els alumnes han explorat els diferents pinzells del programa Procreate, buscant la sensació de taca de pintura tradicional perquè una taca esdevingui un paisatge. En quant a estàtic/ dinàmic, el treball realitzat a consistit en fer una imatge estàtica que posteriorment s’ha animat amb Procreate per donar-li moviment. Pel que fa a art tèxtil, l’alumnat ha treballat les dualitats: buit i ple i còncau i convex. Tapissos, bols fets amb cordes i fils, quadres tridimensionals, macramé i brodats són el resultat de la feina feta, que es podrà veure a la mostra.
Per portar a terme aquestes dualitats s’han tingut en compte tant la matèria com la no matèria dins de la composició, buscat l’equilibri entre el que hi és i el que no.
Els alumnes de tècniques acríliques han treballat la taca del paisatge, i seguidament el retrat amb foto transfer sobre tela o fusta. Cadascú ha triat un paisatge i ha fet una reinterpretació pictòrica del referent, investigant amb l'ús dels pinzells i la tècnica.
L’alumnat gravat i estampació han treballat la llum, el color contrastat amb la foscor, l'ombra, el negre i l'absència de color. A l'exposició es pot veure part del procés amb gravats emmarcats i penjats el passadís i el resultat final a una vitrina; la creativitat dels llibres d'artista es representa la personalitat de cada alumne.
Les alumnes de tècniques decoratives han treballat les dualitats del retrat/taca. Han fet una investigació sobre diferents processos pictòrics. Han treballat el retrat sobre paper amb color amb aquarel·la i pintura ceràmica sobre un plat. Desprès el monocrom amb nogalina sobre paper, amb blanc i negre amb tinta xinesa i posteriorment les transferències d'imatges sobre fusta amb pintura acrílica.
Les cursetistes de pintura a l'oli de matí han treballat el tema de les dualitats del retrat contemporani. L'aprenentatge del curs s'ha centrat en estudiar les barreges de colors, l'estudi de la llum i el contrast pictòric, a més a més del seu procediment. S'han treballat primerament el paisatge i posteriorment el retrat.
Tècniques mixtes han treballat la cianotípia, una tècnica artesanal d’impressió de negatius monocrom, realitzada amb una emulsió que revela imatges sobre qualsevol suport absorbent en diversos tons de blaus, han investigat sobre paper i roba i posteriorment l'han acolorit amb aiguades.
El curs d'il·lustració ha estat enfocat a la pràctica de diferents tècniques, grafit, tinta, aquarel·la, collage, gouache i tècnica mixta. En una primera part com a temàtica hem treballat la il·lustració botànica des d'un treball més realista, a la interpretació d'una imatge fotogràfica, simplificant línies.
Al curs d'art jove, hem treballat diferents tècniques, carbonet, grafit, aquarel·la, gouache i acrílic. Com a dualitat fotografia/dibuix han fet un exercici de transformació d'una foto a un dibuix a l'estil POP UP inspirant-nos a l'artista Roy Lichtenstein.
Al taller de ceràmica els alumnes han treballat: blanc-negre, brillant -mat, textura-llis, còncau- convex… Mostraran diferents treballs en diferents tècniques de manufactura a mà com el xurro, la planxa, el pessic o el torn, així com tècniques de decoració com la sota coberta, la corda seca, la sobre coberta, els esmalts… tant a baixa com a alta temperatura.
La inauguració de l'exposició final de curs dels tallers d'adults de l'Escola d'Art serà el 31 de maig a les 19.30h i es podrà veure a l'Ateneu del 31 de maig al 16 de juny.
Tornar al llistat de noticies