Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Parc de Nadal
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Exposició solidària a benefici de l'Associació ADIA
Trenet de Nadal
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
El cicle del Cafè amb lletres gener – maig de 2023 ha comptat amb la presència d’Anna Manso, Espartac Peran, Sònia Moya i Mireia Calafell, Martí Gironell i Enric Calpena
El Cafè amb lletres forma part del Pla Director de Lectura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès
El 18 de juliol de 1936 es produïa un cop d’estat contra la República que suposaria l’inici de la Guerra Civil. El 8 d’agost, el president del Barça Josep Sunyol i Garriga, que era a Madrid, va decidir visitar les tropes a Guadarrama. Una fatalitat va fer que anés a parar a terreny dels sublevats. Detingut pels soldats feixistes, va ser afusellat junt amb un periodista, Ventura Virgili, un oficial i el xòfer. Moriren sense cap judici previ i encara avui en dia es desconeix on reposen les seves despulles.
El cop d’estat contra el govern republicà legalment constituït d’aquell estiu del 1936 va provocar un daltabaix que va afectar persones i institucions; també el Barça.
Com ja va fer a El primer capità, Enric Calpena novel·la ara un període dramàtic de la nostra història, en què el Barça va estar a punt de desaparèixer.
Enric Calpena
Enric Calpena (Barcelona, 1960) és periodista, historiador i professor de Comunicació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Especialitzat en divulgació històrica, ha estat director i guionista de nombrosos documentals històrics per a la televisió. Col·laborador de la revista Sàpiens, també dirigeix programes radiofònics sobre Història. Com a novel·lista ha publicat Memòria de sang (2014), El dia que Barcelona va morir (2018) i El primer capità (2020).
18 de maig, 19 h
Tornar al llistat de noticies