Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
Paula Bonet obre el programa del Cafè amb lletres de setembre – desembre amb L’Anguila (Univers : 2021) presentat per la periodista i escriptora, Eva Piquer
La sessió del Cafè amb lletres serà presencial a la Biblioteca Central de la ciutat i virtual a través del perfil municipal a Instagram. Es farà el 30 de setembre a partir de les 19 h i no caldrà fer reserva prèvia encara que l'aforament serà limitat
Novel·la calidoscòpica, L'anguila endinsa el lector en aquells dies lluminosos en què Paula, encara nena, visitava el seu avi a la botiga familiar, plena de mobles que prefiguraven els camins foscos que els anys i la vida li tenien reservats. Els fantasmes que habitaven la botiga de l'avi passen a formar part d'una memòria llunyana i feliç que s'alça com un refugi contra un present marcat pel despertar del cos, de la consciència de ser carn, font de desig i sexe. Ser un cos que crea vida i alhora la rebutja i la destrueix sense raó. Ser un cos que, de sobte, es torna estrany i aliè, habitat pels ulls que el miren i li donen forma a cada instant.
L’Anguila és el debut literari de Paula Bonet, una de les artistes plàstiques de l’estat més important i popular dels últims anys.
La presentació de la primera sessió del Cafè amb lletres anirà a càrrec de la periodista i escriptora Eva Piquer.
L’autora
Paula Bonet (Vila-real, 1980) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, completa la seva formació a la NYU de Nova York, a la UPC de Santiago de Xile i a Dedalo Arte, Itàlia. Fins fa relativament poc el seu estil era l'oli, un treball pictòric que combinava amb tècniques de gravat. Va treballar la xilografia, la litografia i la serigrafia al Taller 99 de Santiago de Xile, així com a Urbino, Itàlia. Però el seu caràcter impulsiu i les esperes i la paciència a les que obliguen aquestes tècniques degut als temps de secat, unit a la dificultat d'integrar amb les imatges parts de text que segons el seu criteri era necessari que convisquessin amb la imatge en sí, li van fer canviar els olis, el coure, la fusta i les gúbies pel bolígraf, l'aquarel·la i la tinta xinesa. El resultat és més ràpid i directe, i la rapidesa i la immediatesa són característiques que seu treball més recent exigeix. Aquesta velocitat també la podem aplicar a la manera en que la seva obra s'ha expandit per internet: com la pólvora. Ara li arriben encàrrecs des de punts tan dispars com Mèxic, Hong Kong o París.
Totes les sessions del Cafè amb lletres comencen a les 19 h. Aquest programa forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat.
Si voleu gaudir de les sessions del Cafè amb lletres amb els llibres llegits, recordeu que els podeu comprar a les llibreries de la ciutat o en podeu accedir en préstec a través de la Biblioteca Central.
Punt de llibre del Cafè amb Lletres setembre-desembre 2021
Tornar al llistat de noticies