Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La xarxa dels principals museus, equipaments i jaciments museïtzats d’arqueologia de Catalunya, Arqueoxarxa, ha realitzat el videojoc Arcana i el Talismà perdut!
El Museu de Ca n’Oliver és un dels museus de capçalera d’Arqueoxarxa
Des del Museu de Ca n’Oliver i coincidint amb les Jornades Europees d’Arqueologia s’ha donat a conèixer el nou videojoc d’Arqueoxarxa Arcana i el Talismà perdut!. Es tracta d’un videojoc cooperatiu al que es juga per equips que han d’anar superant els reptes proposats. Els equips han de jugar en una cursa contra rellotge contra el canvi climàtic i els furtius, que poden fer desaparèixer aquest objecte tan preuat!
La protagonista del joc és l'Arcana una arqueòloga, inventora i aventurera que ha descobert l'existència del Talismà Perdut. Aquest és un objecte al qual se li atribueix un poder desconegut i s'ha de trobar abans que desaparegui. El videojoc proposa una experiència lúdica cooperativa per fer en família o a classe. Aquest joc vol potenciar les capacitats del treball en equip per anar completant els reptes amb que es troba l’Arcana. Podeu posar-vos en contacte per videotrucada, o amb qualsevol element de comunicació entre vosaltres, per compartir les informacions claus que cada equip descobrirà.
Modalitat familiar. Cada família juga a casa seva, a través d’un ordinador o chromebook, i es connecta amb l’altra per superar els reptes de forma cooperativa
Modalitat escolar. Es pot jugar des de casa o a l’aula de forma cooperativa per equips. Si és des de casa, el/la docent ha de crear una sessió amb una plataforma de videotrucada que permeti fer grups (Jitsi, Zoom, per exemple). D'aquesta manera, la persona docent podrà comprovar com van jugant i donar suport si escau. Si és des de l’aula, cada equip haurà de tenir un ordinador o chromebook.
El joc està pensat per a infants d’entre 7 i 12 anys. Fins als 9 anys es recomana que l’activitat sigui guiada i a partir dels 10 anys autònoma
Videojoc Arcana i el Talismà perdut!
Tornar al llistat de noticies