Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Converses Empíric, Festival de Literatura i Ciència
Empíric, Festival de Literatura i Ciència
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
Activista, pionera de la lluita pels drets civils de les persones racialitzades i fundadora d'una escola per a nenes negres que més tard es va convertir en una escola mixta de gran renom.
Mary Mcleod Bethune va néixer a Carolina del Sud, al si d'uns pares que havien patit l’esclavitud. Tot i les difícils circumstàncies, tenia interès en la seva pròpia educació. Alumna brillant, Bethune va assistir a la universitat. Més endavant, l'any 1904, va fundar una escola per a nenes negres a Daytona Beach, la qualitat de la qual va sobrepassar llargament el que era habitual a les escoles afroamericanes, i va rivalitzar amb les que eren per alumnat que no era de color. La institució va passar de tenir sis estudiants a convertir-se en una escola mixta i va crear les bases de la que més tard seria la Universitat Bethune-Cookman. Va ser presidenta de la institució des del 1923 fins al 1942. Cal dir que del 1946 al 1947 va ser una de les poques dones rectores universitàries al món.
Activista i pionera de la lluita pels drets civils de les persones negres, Bethune creia en la necessitat d'una educació igualitària per a donar oportunitats a les persones afroamericanes i de l'exercici del dret a vot per millorar la seva situació. Va treballar per a l'elecció de Franklin D. Roosevelt el 1932 i va integrar el seu gabinet, des d'on va tramitar les qüestions de les persones racialitzades davant l'administració Roosevelt mentre difonia el missatge del president a aquest col·lectiu.
Veure la resta de dones