Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El procés s’ha hagut d'adaptar a la situació actual marcada per la pandèmia de la COVID19. La fase d’elaboració del PEC comptarà amb la participació de la ciutadania i els diferents actors del municipi i es durà a terme de forma virtual
Les persones que vulguin participar en algun dels grups de treball per a l’elaboració del PEC es poden inscriure a pec.cerdanyola.cat
Finalitzada la fase inicial d’elaboració d’una diagnosi, el Pla Estratègic de Ciutat (PEC) continua el seu curs amb l’elaboració pròpia del mateix. L’alcalde, Carlos Cordón, destaca la importància de disposar d’un Pla Estratègic de Ciutat que reculli la situació actual, estableixi els objectius estratègics a llarg termini i defineixi les línies d’actuació per a la consecució d’aquests objectius. Cordón afegeix també que el PEC permetrà intensificar la col·laboració entre el sector públic i privat, un ús més efectiu dels fons públics i una major facilitat per aconseguir recursos de finançament.
La diagnosi del PEC recull la situació actual de la ciutat en l’entorn metropolità a partir d’una informació el màxim objectiva possible amb l’elaboració de més de 100 indicadors que van ser comparats amb els municipis de l’entorn i mitjançant la col·laboració de 55 persones que van participar per invitació en algun dels 5 grups de treball. El document ara ha de servir de base per dissenyar el Pla Estratègic de Ciutat i aquest procés es durà a terme amb la participació de la ciutadania i actors socials i econòmics del municipi.
El procés participatiu s’ha hagut d’adaptar a la nova situació i serà virtual. Es faran 5 grups de treball que es reuniran de forma online i comptaran amb la participació de persones/actors que han estat convidats a partir d’un consens polític i tècnic i persones que de forma individual vulguin col·laborar en aquest procés col·lectiu. Aquest darrer grup de persones s’ha d’inscriure’s al web del PEC indicant en quin grup de treball es vol participar. Els àmbits de treball dels grups són: Governança i Institucionalitat, Economia i Coneixement, Societat, Cultura i Educació, Cohesió Social, Territori i Sostenibilitat. En aquests grups de treball es definiran els objectius de Cerdanyola dels propers 10 anys. Es farà una primera sessió informativa (21 o 23 de setembre) i una segona sessió de deliberació i discussió (entre el 28 de setembre i 2 d’octubre). Seguidament, a partir dels resultats d’aquestes primeres sessions es farà un procés de priorització i identificació dels reptes estratègics a través d’enquestes que hauran de respondre les mateixes persones que hagin participant en els grups de treball. En les següents sessions, que es faran entre novembre i desembre, els grup de treball es confeccionaran per reptes transversals estratègics. En aquestes sessions s’identificaran els projectes estratègics que inclourà el PEC.
Durant el primer trimestre del 2021 el Pla Estratègic estarà enllestit i restarà una tercera i última fase d’implementació del mateix.
L’elaboració del Pla Estratègic de Ciutat va començar al 2018 i des de llavors compta amb l’acompanyament i assessorament de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, situat al campus de la UAB.
Document resum diagnosi del PEC
Document resum de la Fase de planificació estratègica del PEC
Web Pla Estratègic de Ciutat
Tornar al llistat de noticies