Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Empíric, Festival de Literatura i Ciència
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El Museu Ca n’Oliver acollirà l’exposició temporal Marca Hispànica. La Catalunya carolíngia fins el 14 de febrer.
L’exposició se centra en un període de la Catalunya medieval poc conegut pel públic general: l’Alta Edat Mitjana. Una època durant la qual es van anar configurant els comtats carolingis en el marc de la Marca Hispànica, un territori de frontera entre els imperis carolingi i musulmà, que va ser l'origen de Catalunya.
La mostra s’estructura en 8 àmbits temàtics: Soldats, guerrers i combatents; L’emirat Omeia al segle VIII; La conquesta musulmana; La conquesta carolíngia; Guifré el Pelós i la unitat comtal; Repoblació; Riquesa agrària i moviments econòmics; i Neix una nova església. El darrer ha estat produït pel Museu i està dedicat a la Cerdaniola de fa més de 1000 anys i s’exposen materials de Cerdanyola d’aquesta època.
Com és habitual des del Museu d’Història de Cerdanyola s’ha organitzat tot un seguit d’activitats complementàries per a tots els públics, des d’un taller d’escuts per a nenes i nenes amb exhibició d’impedimenta militar a una conferència sobre els orígens de la Cerdanyola medieval. També s’hi han vinculat altres activitats estables, com les visites als temples de la vall de les Feixes o al jaciment de Ca n’Oliver on es van localitzar restes d’aquesta època.
L’exposició ha estat organitzada pel grup de recerca DIDPATRI Didàctica del Patrimoni amb la col·laboració de Dalmau Editors i produïda per Molècula. La xarxa de professionals en museografia.
Tornar al llistat de l'agenda d'activitats