Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Empíric, Festival de Literatura i Ciència
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
L'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació proposa una exposició dispersa entre diversos museus de la xarxa tot coincidint amb els 80 anys del final de la Guerra Civil i l'inici de la dictadura. El MAC plantejarà una revisió de la destrucció i salvament del patrimoni artístic, l'art que va sobreviure a la guerra.
Cerdanyola, com moltes poblacions del país, va veure com s’esborrava una part significativa del seu patrimoni artístic, un art sacre que, al marge de la seva dimensió espiritual, formava part de la identitat i les arrels de la cultura del poble. D’aquesta manera es van perdre importants obres d’art, com ara l’esplèndid retaule major barroc de l’església Vella de Sant Martí. L’església modernista també va ser saquejada i tots els altars, inclòs el magnífic retaule neobizantí de l’escultor Rafael Atché, van ser cremats. En poques hores va desaparèixer el llegat artístic de segles: art medieval, talles renaixentistes, barroques, neoclàssiques i modernistes.
La mostra D’entre les cendres. L’art que va sobreviure a la guerra. Salvaguarda del patrimoni es podrà veure del 12 d'abril fins el 31 d'agost.
Tornar al llistat de l'agenda d'activitats