Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Empíric, Festival de Literatura i Ciència
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Una quinzena de restaurants participaran de l’1 al 10 de març a la Setmana del Bacallà, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Cerdanyola en col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental Sud i Barcelonès i els Mercats Municipals
La Setmana del Bacallà tornarà a fer d’aquest peix el protagonista dels menús i cartes dels quinze restaurants que hi participen entre l’1 i el 10 de març. A més, aquest any es faran activitats paral·leles als mercats Municipals i la Biblioteca Central acollirà l’exposició bibliogràfica ‘La Cuina del bacallà' del 28 de febrer al 10 de març.
Els restaurants que participen en l’edició d’enguany de la Setmana del Bacallà són: Shapó, Grau, Autèntic, Tast&Gust, Capicua, Los Abetos, Casa Andreu 2, Cinnamón, Umami Bellaterra, Racó de la Plaça, Els Cargols, Bodega Oddvar, Geta Taberna, El Cacereño, Masia Tito Carlos.
Durant els deu dies, els restaurants oferiran un plat en bacallà de dilluns a divendres i un mínim de quatre plats el cap de setmana. Antoni Castro, president de la Junta Poblacional del Gremi d’Hosteleria del Vallès Occidental i Barcelonès, destaca que “el bacallà és un producte molt versàtil i hi ha tantes receptes com persones cuinant”. Castro també explica que la Setmana del Bacallà “coincideix amb el millor moment del Bacallà skrei, el millor bacallà del mercat”.
El president recorda que “aquesta setmana, igual que les Jornades Gastronòmiques del Bolet, són dos moments molt importants per a l’hostaleria local perquè augmentem la demanda local i comarcal”.
L’alcalde, Carlos Cordón, valora “la sinèrgia generada entre els mercats i l’hostaleria locals” i afegeix que des de l’Ajuntament “volem continuar acompanyant al sector en les iniciatives perquè si aquestes funcionen, la gent es queda a Cerdanyola”. La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, agraeix el treball del Gremi i Mercats i fa referència a l’àmplia participació destacant que “hi ha restaurants de diferents zones i fins i tot un de Bellaterra”.
Enguany, des dels Mercats Municipals es tornen a sumar en la iniciativa amb activitats pròpies. El Mercat Municipal Serraparera oferirà el divendres 8 de març, a les 17 h, el Taller de Cuina Tradicional del Bacallà que inclourà l’elaboració de dues receptes. El Mercat Municipal de Les Fontetes tornarà a apostar pel Concurs de receptes de bacallà. Les inscripcions per participar s’han de fer a les bacallaneries del mateix mercat i els plats s’hauran de presentar el dissabte 9 de març a les 11:30 h. Es concediran tres premis amb vals de compra per consumir al Mercat Fontetes.
Díptic de la Setmana del Bacallà 2024
Tornar al llistat de noticies