Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El nou equipament polivalent permetrà que l’important treball divulgatiu del complex ibèric es pugui fer en bones condicions
El XXI Cap de Setmana Ibèric, que se celebra aquest cap de setmana, ha dut un munt d’activitats al Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver. Hi ha moments per escoltar, participar i gaudir del treball d’estudi i divulgació que es fa al complex local dedicat a la cultura ibèrica. Una tasca que a partir d’aquests dies compta amb un nou equipament: l’Espai Feixa Baixa que esdevindrà aula didàctica del Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.
El nou espai complementa les instal·lacions existents, alhora que facilita la important feina de divulgació que es fa des del Museu i el Poblat.
L’alcalde, Carlos Cordón, acompanyat pel regidor de Cultura, Oscar Pons, i el director del Museu d'Història de Cerdanyola -Ca n'Oliver, Joan Francès, van participar en l'acte inaugural del dissabte.
Joan Francès ha explicat que l’acte representauna certa normalitat en què és possible tornar a fer activitats. El Museu i el Poblat de Ca n’Oliver excel·leixen per la participació de la ciutadania en les activitats que organitzen. "Normal", ha dit Francès, perquè és de "nosaltres, és del poble. Qui hi participa troba alguna resposta a les preguntes que es planteja, sobre els ibers i el passat. No se’n va amb més preguntes".
L’Espai de la Feixa Baixa permetrà que les activitats per infants i famílies es puguin dur a terme amb bones condicions i comoditat. L’equipament ha tingut una gestació llarga, iniciada el 2005, que ha culminat amb èxit. Per Joan Francès, s’ha recollit el sembrat de fa molts anys. "Cal seguir sembrant perquè nous projectes siguin una realitat ben aviat".
El nom de l’equipament salvaguarda una certa organització del terreny que ja gairebé ha desaparegut. Ara es conservarà a la toponímia. I serà el nom d’un espai on es volen recuperar les visites de les escoles de la ciutat i arreu – desenes de milers d’infants en 10 anys d’història -, els Casals d’Estiu, activitats familiars i més propostes pensant en els infants, que són "els nostres còmplices" i que ajuden a "donar futur al passat".
L’alcalde Carlos Cordón ha saludat a les persones que s’han aplegat per la inauguració de l’espai, explicant que ja fa un temps que s’usa perquè al Museu i el Poblat s’hi fan moltes activitats divulgatives. Ha destacat que la presentació de la Feixa Baixa ha coincidit amb el Cap de Setmana Ibèric, una proposta oberta a la ciutadania per donar a conèixer el Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.
Posteriorment la Betinin i el Bilos, dos habitants del poblat vinguts del passat, van conduir una visita guiada al poblat que va fer les delícies d’infants i adults.
L’Espai Feixa Baixa, la nova Aula Didàctica
La nova construcció és un edifici aïllat de forma rectangular i una sola planta d’alçada, amb orientació principal al sud sud-est i amb accés directe des del carrer Montflorit. L’edificació se situa sobre una esplanada existent al vessant del turó. S’ha preparat un nou camí de connexió amb les restes arqueològiques i el museu. Al davant de la façana principal hi ha una pèrgola de forma rectangular sobre una zona pavimentada per a realitzar activitats a l’exterior.
L’edifici on se situa l’aula didàctica disposa d’un accés principal directe travessant la pèrgola i la façana principal, composta amb grans obertures envidrades i enretirades del pla de façana per crear una lògia que protegeix de l'assolellament. Les solucions constructives, estètiques, de proporcions, d’instal·lacions i d’acabats de l’Aula Didàctica es plantegen en harmonia amb les edificacions existents a la zona arqueològica, d’acord amb l’esperit del Pla Especial i les directrius de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.
Tornar al llistat de noticies