Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Aquest curs, el programa CROMA 2.0 ha posat en marxa dos projectes educatius a 21 escoles de 6 municipis del Vallès Occidental, entre aquestes les escoles de Cerdanyola Les Fontetes, Serraparera, Sant Martí i Xarau.
Amb l'objectiu de fer créixer l'interès per la descoberta i millorar els resultats escolars, s'ha posat en marxa el programa CROMA 2.0 a 21 escoles del Vallès Occidental. Aquest curs seran dos els tallers que es duran a terme, un treballarà les habilitats comunicatives i l'altre les plantes mutants. Aquests projectes compten amb la col·laboració dels equips de recerca del Centre de Recerca per a l'Educació Científica i Matemàtica (CRECIM), el Centre de Recerca en Agrigenòmica de la UAB (CRAG) i el Gabinete de Comunicación i Educación.
A les escoles de Cerdanyola Les Fontetes, Serraparera, Sant Martí i Xarau es durà a terme el taller 'Plantes mutants' amb la col·laboració del CRAG i el CRECIM. La finalitat és acostar als infants a la ciència: la seva funció i utilitat i les metodologies científiques. Utilitzant plantes mutants i material de laboratori, l’alumnat haurà de treballar com autèntics científics, observant atentament, creant les seves hipòtesis i arribant a conclusions de consens. Així doncs, els nens i nenes aprendran aspectes característics de la investigació en plantes.
L'altre taller, que es començarà a fer a les escoles de Rubí, Sabadell i Barberà serà 'CROMEKY. Un joc per comunicar-se amb extraterrestres' a càrrec del Gabinete de Comunicación y Educación i l'alumnat i equip docent del Máster en Comunicación y Educación. El seu objectiu serà conèixer les habilitats i les competències d’un bon comunicador. Els infants crearan un joc de taula a través del qual aprendran a comunicar-se amb èxit
Els tallers finalitzaran amb una visita a la UAB al mes de maig. En aquesta, els infants coneixeran de primera mà els diferents equips de recerca que han participat i visitaran les seves instal·lacions. La trobada permetrà clausurar el programa i compartir els aprenentatges i experiències amb altres escoles i amb els diferents equips d’experts de cada projecte.
Crida al voluntariat
CROMA 2.0 està adreçat a infants de 5è i 6è de primària i es realitza durant el curs, dues tardes a la setmana (dilluns i dimecres o dimarts i dijous de 16:30h a 18:30h o de 17h a 19h). Els tallers educatius estan dinamitzats per persones voluntàries estudiants de la Universitat Autònoma (també s'accepten persones que hagin acabat el curs passat). Les persones interessades s'han de posar en contacte directament amb la Fundació Autònoma Solidària (Plaça Cívica. Campus UAB / tel. 935 81 24 85 ). L'activitat té la possibilitat de reconeixement de crèdits ECTS.
Tornar al llistat de noticies