Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El concert del Castell de Sant Marçal marca l'inici oficiós de l'estiu a la ciutat. Es farà el divendres 30 de juny, a partir de les 22h. Aquest any se'n celebrarà la XVI edició, amb el nom de Pop i rock al Castell. Les entrades a la venda als punts habituals a partir del 5 de juny a les 17h.
La producció Pop i rock al Castell, un espectacle sobre els gèneres musicals més populars i interpretats de tots els temps, és la proposta del concert del Castell d'enguany. Una edició especial d'un esdeveniment esperat que aplegarà més d'un miler de persones als jardins del Castell de Sant Marçal, en una nit emblemàtica. No debades aquest any és la XV edició d'un concert possible gràcies a l'empenta de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i moltes complicitats.
Divendres es presenta el concert en una roda de premsa que va comptar amb la participació de l'alcalde de la ciutat, Carles Escolà; la regidora de Cultura, Elvi Vila; la vocal de la Junta Directiva de l'AMCV, Laia Seró; la Directora de la Banda de l'AMCV, Irene Delgado i la presidenta de DansAteneu, Mercè Gutés.
Totes les intervencions van destacar la importància del concert, com una mostra de l'empenta i creativitat del moviment cultural i associatiu de la ciutat. Capaç de produir grans espectacles que cada any es reiventen i esdevenen noves propostes. Generadors de complicitats transversals, fent possible que entitats diverses treballin juntes per bastir nous concerts.
Pop i rock
Des de mitjans del segle XX el rock i el pop han estat l’expressió cultural escollida per les classes populars d’arreu per visibilitzar els seus anhels generacionals, per manifestar la seva rebel·lia i protestar, sovint, contra els grans poders fàctics. El pop i el rock també són una via perfecta per expressar sentiments de tot tipus, una plataforma per a l’experimentació (se’n deriven desenes de subgèneres) i la base musical de l’entreteniment dels nostres dies.
La producció musical Pop i rock al Castell s’endinsa, sempre des d’un format simfònic i amb molts arranjaments fets per a l’ocasió, en la història d’aquest univers. Un recorregut cronològic de 90 minuts de música farcits de referents de totes les dècades des de mitjans del segle passat. Després de l’èxit d’Un Castell de Conte, la proposta d’enguany torna a fer pujar a l’escenari plegades la Banda simfònica i la Coral de l’entitat, dirigides per Irene Delgado i Manel Cubeles, així com d’altres artistes convidats (ballarins i solistes).
L’AMCV correspondrà en aquest espectacle a una demanda històrica de molts seguidors del Concert del Castell que podran gaudir de versions simfòniques de clàssics com David Bowie, Michael Jackson o Queen i d’artistes més moderns com Radiohead, Arcade Fire, Green Day o Lady Gaga. Tot plegat amb una posada en escena espectacular i treballada a foc lent.
Els particicipants
Banda simfònica i Coral. Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès
L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) va néixer el febrer de 1999. La seva formació fundadora, la Banda, va oferir el seu primer concert oficial el dia 23 d'abril de 1999, diada de Sant Jordi, sota la direcció del mestre Toni Vidal al teatre de l’Ateneu de Cerdanyola, edifici que encara avui allotja la seu social de l’entitat. En l'actualitat, l’AMCV té dues formacions actives: la Banda simfònica i la Coral. La primera està formada per 55 músics, la majoria joves, de vent i percussió, mentre que la Coral la constitueixen 45 cantaires adults.
Des de la seva fundació, l'AMCV ha ofert, mitjançant les seves formacions i amb l'ajuda de l'administració local, provincial i autonòmica, una programació estable a Cerdanyola del Vallès. També ha estès el seu talent per altres indrets de la geografia catalana, espanyola i europea, sempre fent palès el seu ànim per superar-se i intentar acostar la música simfònica i coral a tothom.
Irene Delgadi i Manel Cubeles. Direcció artística
Irene Delgado va estudiar piano amb Carme Poch al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on guanya el Concurs Intern de Solistes i acaba els estudis amb Premi d'Honor de Piano i Menció d'Honor de Música de Cambra. El 2012 comença els seus estudis de Direcció d'Orquestra amb el mestre Jordi Mora. Des de llavors dirigeix formacions de tot tipus: cor, orquestra, cobla, banda. Actualment és titular del Cor Tradicional de l'Orfeó Badaloní, Cor de Cambra Tornaveu (Gavà), Jove Orquestra de Sant Cugat, Cor i Orquestra Baetulo (Badalona) i Banda de Cerdanyola del Vallès.
Manel Cubeles cursa estudis de piano i cant al Conservatori Superior de Música del Liceu, obtenint el títol superior de Cant. Ha tingut diferents mestres: el tenor Jaume Aragall, la Soprano Carme Bustamante, el Tenor Eduard Jiménez, la Mezzosoprano Margarida Lladó, el Tenor Pedro Lavirgen, el Baríton Vicenç Sardinero, i la Soprano María Soler. Ha estudiat cant a Polònia, a la universitat Frederich Chopin durant dos anys, amb el professor Jerzy Artysz. Actualment és el director del Cor infantil L’Esquellerinc de l’agrupació Cor Madrigal des de l’any 2000, del Cor Infantil de l’acadèmia Cor de Músic de Castelldefels des de l’any 1997. També ha dirigit el Cor Petits Cantaires de l’escola de música La Guineu de Barcelona des de l’any 2004-2007 i ha estat membre del Equip Tècnic del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya i actual Coordinador Adjunt.
DansaAteneu
DansAteneu és una associació vinculada a l'Ateneu de Cerdanyola que dinamitza la dansa a la ciutat i l’apropar a tots els ciutadans. La companyia de l'associació està formada per un cos d’una desena de ballarines que fa assajos setmanals a l’Ateneu. La companyia treballa diferents estils coreogràfics dins del jazz i de la dansa contemporània, gràcies a la voluntat de treballar amb diferents professionals de la dansa al llarg de l'any i la riquesa i solidesa que això proporciona al cos de ball.
Gerard Batllori. Regidoria escènica
Productor i tècnic audiovisual. Ha treballat en diverses obres de teatre i compta amb una llarga experiència en el terreny musical. Ha desenvolupat tasques de producció audiovisual en concerts d’Albert Pla i Maite Martín, entre molts altres, i en festivals com Summercase, La Mercè o el Sònar. També ha treballat en la producció audiovisual d’esdeveniments al CCIB, al Palau Sant Jordi, al Palau de la Música, al Liceu i a diferents fires i centres de convencions.
Gerard Pastor. Compositor i arranjador
Finalitza els estudis de Grau Superior de piano a l'ESMuC amb Maria Jesús Crespo. Ha rebut consell de mestres com Eiji Oue, Chick Corea i molt especialment de Lluís Claret, amb qui va tenir el privilegi de realitzar l'estrena mundial de les obres per a violoncel i piano de Pau Casals.
Paral·lelament, ha realitzat estudis de composició sota el mestratge de Miquel Pardo i ha completat la seva formació estudiant amb Bernat Vivancos, Arnau Bataller, Carles Guinovart, Albert Guinovart, Feliu Gasull, Karst de Jong i David Horne. Ha obtingut diversos guardons com la nominació (juntament amb Michael Nyman) a Millor Música Original en els Premis Ariel de l'Acadèmia Mexicana de Cinema al 2012. Aquell mateix any, decideix fundar Furius Music, una empresa innovadora en el món de la composició de música del món audiovisual, a través de la qual ha composat, entre d’altres, la Banda Sonora de l'atracció de Port Aventura Furius Baco.
Álvaro Lafuente. Compositor i arranjador
Compositor, director i mestre de música cerdanyolenc. Va culminar els seus estudis al centre Katarina Gurska, on va obtenir el títol de Màster en Composició per a Mitjans Audiovisuals atorgat pel Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. Premi SGAE Nova Autoria a la millor banda sonora original al Festival de Sitges 2013 pel curtmetratge Dinosaurio, en col·laboració amb Furius Music.
Entre les seves obres pròpies destaquen el musical Dummy Up, estrenat el 2010 al teatre de l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès per Veus Sense Fronteres, i les bandes sonores del videojoc Nihilumbra, dissenyat per Kevin Cerdà (Premis "App Store Best of 2012: Hidden Gems", "Premi Generació Digital 2012 - Millor Joc" i "Three Headed Monkey Awards”), i Carlos, Rey Emperador, el videojoc oficial de la sèrie de RTVE.
Irene Delgado, directora de l'AMCV
Cartell del concert
Tornar al llistat de noticies