Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Des del 9 d'agost i durant els propers tres mesos es poden consultar els expedients a la Secretaria de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Així mateix, el document complert del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge (PEPNat) i de la modificació puntual del Pla general metropolità (MPGMCo) en l'àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola es troben disponibles a la pàgina web de l'AMB i presencialment al Consorci del Parc Natural de Collserola.
En el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de data 8 d'agost de 2018, s'ha publicat l'acord del Consell Metropolità en sessió ordinària celebrada el 24 de juliol, pel qual s'aprova inicialment el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), així com la Modificació puntual del Pla general metropolità en l'àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola (MPGMCo)
El PEPNat i la MPGMCo associada tenen com a objectiu comú la protecció i conservació d'aquest espai natural de vital importància per a l'àrea metropolitana de Barcelona. Alhora, busquen la millora del patrimoni natural i els valors geològics, biològics, ecològics, paisatgístics, etnològics, agrícoles i culturals de la serra de Collserola, declarada parc natural l'any 2010.
Un nou pla per dotar de màxima protecció la serra de Collserola
El PEPNat substitueix i actualitza l'anterior pla especial del 1987. Els espais lliures s'incrementen en una superfície equiparable a més de 700 camps de futbol. El projecte s'ha treballat en comissions i ponències on han participat totes les administracions implicades: Generalitat de Catalunya, AMB, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC), la Diputació de Barcelona i els 9 ajuntaments que formen part del parc, entre ells del de Cerdanyola del Vallès.
Aquest nou full de ruta defineix un model basat en dos eixos fonamentals: la potenciació dels serveis ecosistèmics i més control de les "pertorbacions". Els serveis ecosistèmics són els beneficis que aquest espai aporta al medi ambient, a la societat i a la qualitat de vida. Aquest gran pulmó verd representa més benestar i salut per a la població metropolitana, un augment de la biodiversitat, l'existència d'espais d'oci i lleure per la gent, i un funcionament més natural de la metròpolis.
Procés de participació ciutadana
Continua obert el procés participatiu iniciat ja l'any 2015, on tots els ciutadans, entitats i veïns i veïnes interessats poden fer aportacions de millora, comentaris i propostes per tal que les administracions competents conjuntament amb la societat construeixin i millorin el futur d'aquest espai natural. Les aportacions es poden fer mitjançant internet o bé presencialment a les sessions que es duran a terme la propera tardor.
Tornar al llistat de noticies