Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Testimoni de familiars, serveis essencials i supervivents de la COVID, autoritats i ciutadania en general es van reunir ahir al Teatre Ateneu per recordar a les persones que han mort des del març del 2020 i que en molts casos no han pogut ser acomiadades per les estrictes mesures de seguretat sanitàries que han regit des de llavors per fer front a la pandèmia
A la part final de l’acte, l’alcalde Carlos Cordón va descobrir una placa en record de les persones que ens han deixat durant la pandèmia de la COVID-19. Aquesta s’ha instal·lat a la plaça de l’Abat Oliba
L’alcalde Carlos Cordón va ser l’encarregat d’obrir l’acte ‘Us guardem al cor’ i ho va fer recordant i homenatjant a totes aquelles persones que han mort durant els darrers mesos. Cordón també va fer referència a les dificultats que han hagut de fer front com a govern municipal des del març del 2020 i va demanar perdó per no haver pogut fer més. L’alcalde va agrair el treball de tots els treballadors i treballadores essencials i va animar a seguir endavant junts per “superar com a ciutat que es reinventa i busca noves oportunitats davant les dificultats del moment”.
Un minut de silenci i la interpretació del Can dels Ocells per part del quartet format per Álex Gómez, Joan Gil, Gerard Garcia i Morgana Sànchez de la Jove Orquestra de Cerdanyola va donar pas al testimoni de Rosa Maria Soler i Jordi Joan Mata. Tots dos han patit la pèrdua de la seva parella durant la pandèmia; la del company de Rosa Maria Soler durant les primeres setmanes de pandèmia i com a conseqüència de la COVID i la parella de Jordi Joan Mata per càncer d’asbest ‘la xacra de Cerdanyola’ com ell mateix el va definir. Tots dos van relatar la seva dura experiència i el fet de no haver pogut acomiadar-los.
Durant la pandèmia de la COVI-19 i sobretot durant els seus primers mesos, quan l’estat d’alarma decretat per contenir el virus va fer aturar pràcticament el món, el serveis essencials no van parar la seva activitat assumir un paper importantíssim en àmbits com la seguretat, la neteja, la sanitat, l’adquisició de productes de primera necessitat, els serveis socials, entre d’altres. Aquests serveis i entitats van treballar quan més difícil era i quan més els necessitava la societat. En nom de les entitats va intervenir a l’acte, Carme Mimó, representant de Cáritas Cerdanyola, i César Martínez, coordinador de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada. Tots dos van coincidir en descriure la situació com a dantesca. Van ser uns mesos d’incerteses i amb una augment de la demanda dels seus serveis per part de la ciutadania. Mimó i Martínez també van destacar la gran resposta de la societat i la solidaritat que es va generar al voltant de les persones més necessitades.
Un dels discursos més commovedors de la cerimònia va ser el d’Olga Villalba, directora de la Residència de Gent Gran de Canaletes que va viure en primera línia les conseqüències de la pandèmia. Villalba va relatar com la residència va passar de l’alegria i els sorolls diaris a un silenci absolut, com les persones residents en ella es van haver de tancar a les habitacions sense cap més contacte que el professional, com van haver de lluitar per aconseguir material de primera necessitat i com van viure en una incertesa permanent sense saber que passava i quina era la solució. Durant els mesos de pandèmia van ser diverses les persones que van morir i per a elles Villalba va demanar un sentit i respectuós aplaudiment. També va donar les gràcies a tot l’equip de professionals de la residència i a totes aquelles persones i institucions que els han i estan ajudant.
També va intervenir a l’acte, César Ronquillo, com ell mateix es defineix ‘un supervivent’. Ronquillo, policia local de Cerdanyola durant més de 35 anys, va ser el primer cas oficial de COVID a la ciutat. Va passar 107 dies a l’UCI lluitant contra la malaltia davant les múltiples complicacions i posteriorment sobreposant-se a les seves seqüeles. César Ronquillo va acabar el seu discurs dient que “Cerdanyola no serà la ciutat més maca del món però és un bon poble i quan arriba el moment adequat surt el caràcter de les persones, les ajudes desinteressades i la força”.
La recta final de la primera part de l’acte va anar a càrrec d’Anna González i Xavi Gutiérrez, alumnes de l’institut Banús de la tutoria d’Agustí Martorell, qui va morir durant la pandèmia. Els dos joves van llegir un escrit en record al seu professor i a totes les persones que ens han deixat durant els darrers mesos.
Al so de ‘la vida és bella’ interpretada per Itziar Lienas, Gabriel Lluís Luengo i Júlia Garcia de l’Agrupació Musical de Cerdanyola, va acompanyar al públic públic assistent mentre es traslladava al pati de l’Ateneu a on l’alcalde va descobrir una placa en record de les persones que ens han deixat durant la pandèmia i que s'ha instal·lat a la plaça de l’Abat Oliba. Seguidament les persones assistents van poder col·locar roses blanques al voltant de la placa com a acte de record i homenatge als seus éssers estimats.
Vídeo de l'acte Us Guardem al Cor
Tornar al llistat de noticies