Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La nova directora del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha estat l’encarregada d’inaugurar el curs 2021-22 en un acte presidit pel rector de la Universitat, Javier Lafuente, la consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat, Gemma Geis, el president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll, i l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón
L’acte d’inauguració del curs acadèmic 2021-22 s’ha dut a terme avui 27 de setembre a la sala d’actes del rectorat, s'ha pogut segur per streaming i ha començat amb la presentació de la memòria del curs passat a través d’un vídeo que la sintetitzava.
Seguidament, la protagonista ha estat Elvira Dyangani Ose, directora del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), amb la seva conferència titulada Aquell personatge absent. Dyangani ha parlat, entre d’altres aspectes, de la seva concepció de museu i com pretén aplicar-la al MACBA. Ha evocat els orígens dels museus com a "institucions centrades en l'objecte" i, per tant, basades en una idea de possessió lligat a un "gest colonitzador" i a un cert "elitisme de l'alta burgesia".
A continuació el grup Pink Lemon Valley ha ofert una petita actuació musical amb la interpretació del tema propi Aurora i la versió de L’Eva i la Jana del grup Ginestà.
La música ha donat pas a les intervencions institucionals del president del Consell Social de la UAB, de l’alcalde de Cerdanyola, rector de la UAB i la consellera Recerca i Universitats de la Generalitat.
Gabriel Masfurroll, ha fet balanç dels seus 7 anys al capdavant del Consell Social de la UAB defensant com a un dels objectius assolits apropar la Universitat a la societat.
Carlos Cordón, ha iniciat un any més el seu discurs agraint la tasca de la UAB i mostrant l’orgull de comptar amb el campus d’una universitat de prestigi internacional al municipi. L’alcalde de Cerdanyola ha destacat que “ha arribat el moment perquè l’administració propiciï que les universitats, des dels seus estatuts, puguin impulsar canvis en la relació, la docència i l’organització dels ensenyaments en relació amb la recerca i la transferència de coneixement” i ha afegit que “comença a ser urgent garantir la suficiència del finançament universitari d’acord amb el compliment de les funcions assignades a la universitat i tenir presents les particularitats de cada campus”
Javier Lafuente, ha volgut celebrar l’inici del nou curs amb “l’alegria del retorn a les aules” però també i “malauradament amb els fets incívics ocorreguts al campus”. El rector ha anunciat que intensificaran els mecanismes amb els organismes competents perquè no es tornin a repetir. Lafuente ha recordat que les universitats catalanes assoleixen uns resultats notables amb uns recursos insuficients i “aquesta manca de recursos limita el nostre impacte social com a generadors i transmissors de coneixement” .
Gemma Geis ha destacat la creació de la conselleria de Recerca i Universitat que ha nascut amb l’objectiu de quedar-se. En el seu discurs la consellera de Recerca i Universitat ha reivindicat el traspàs de les beques a la Generalitat i si aquest es materialitza s’ha compromès a impulsar polítiques d’equitat en el preu dels graus i màsters. Geis també s’ha referit a la necessitat de preparar un relleu generacional a les universitats.
La consellera ha tancat l’acte inaugurant oficialment el curs 2021-22 i donant pas a una l’actuació del cor de cambra de la UAB amb el Gaudeamus Igitur, l’himne universitari per excel·lència.
Tornar al llistat de noticies