Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
L'activitat tanca el programa d'actes de la Setmana de la Salut Mental, organitzada enguany per primer cop a la ciutat. Es durà a terme a les instal·lacions del Poliesportiu de Can Xarau, iniciant-se la competició les 9.30 hores i finalitzant a les 15 hores.
Les jornades comptaran amb tres disciplines esportives: dos esports d'equip (Futbol i 3x3 bàsquet), amb la col·laboració de l'Associació de Veterans de l'FC Barcelona de fútbol i bàsquet, i tennis taula, amb la col·laboració del Club Tennis Taula de Ripollet.
La inscripció no es farà per equips, s'aniran confeccionant els equips al llarg de la jornada, facilitant que en cada disciplina puguin coincidir persones de diferents procedències i existeixi una major interacció entre elles.
Jornades Esportives Activa't per la Salut Mental
L'objectiu d'aquesta jornada és promoure l'esport com a eina de salut. Incidint especialment en l'àmbit de la salut mental.
L’esport contribueix a augmentar el benestar físic, emocional i social de les persones que el practiquen. Molts dels beneficis estan relacionats directament amb una millora de la salut física o psicològica. Però cal tenir en compte altres beneficis, com el coneixement de l'entorn comunitari i l'acostament a espais de normalització i inclusió social. En la societat actual, les activitats físiques i esportives tenen un caràcter especialment inclusiu, en la mesura que estan associades amb valors compartits i enaltits en la nostra cultura, el que permet contrarestar l'estigma associat a la malaltia mental. Per tant, poden esdevenir un vehicle per a la participació i integració social de col·lectius exclosos o amb risc d'exclusió.
El Servei de Rehabilitació Comunitària de Cerdanyola és el promotor d’aquesta iniciativa que conjuntament amb l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i diferents entitats faran possible el desenvolupament de la jornada.
L'enfocament d'aquestes jornades esportives s’origina des d'una perspectiva comunitària, que permeti desenvolupar un model de societat més inclusiu, participatiu i solidari. Aquesta acció està dirigida a la comunitat en general, no únicament a la base de més risc, com són les persones que pateixen una malaltia mental.
Pretén lluitar contra l'estigma social associat a la malaltia. Des de fa molts anys, les persones amb malaltia mental han estat constantment afectades per fort estigmatització social. Aquest tipus d'iniciatives, són una oportunitat per contribuir a contrarestar la dimensió del problema, reduint les creences i prejudicis que estan tan arrelats a la població. Aquest canvi es basa en el "contacte social", això significa conèixer algú amb un problema de salut mental, o tenir algú conegut. La investigació mostra que aquest és un dels indicadors més potents de millora de les actituds i comportaments, de manera que una gran part del treball d'aquestes jornades va dirigit a crear l'oportunitat perquè membres de la comunitat puguin tenir contacte amb persones que pateixen una malaltia mental.
Objectius de la jornada
· Reduir la discriminació i estigma associat a les persones que pateixen una malaltia mental. · Afavorir el coneixement i millorar la sensibilització cap a la població afectada de malaltia mental, per part de la comunitat on viuen. · Millorar les actituds i comportaments cap a les persones amb problemes de salut mental. · Implicar l'administració, als serveis i entitats comunitaris en la lluita contra l'estigma. · Afavorir la participació de l'administració i altres entitats comunitàries com a agents actius en la gestió i realització d'activitats organitzades pel Dia Mundial de la Salut Mental dirigides a la població del municipi. · Crear espais d'interrelació que fomentin la convivència entre diferents membres de la comunitat. · Empoderar les persones amb problemes de salut mental per combatre la discriminació i desenvolupar un paper actiu en les seves comunitats. · Promoure la pràctica esportiva com a eina per a una millor salut mental. · Fomentar un estil de vida saludable.
Tornar al llistat de noticies