Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
L’exposició forma part del projecte Memòria en xarxa de cooperació i treball conjunt per a la recuperació de la memòria històrica.
En la mostra extensa participen simultàniament entre els mesos d’abril i novembre 25 museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, entre ells el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu d’Història de Cerdanyola.
El Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu d’Història de Cerdanyola participen en l’exposició ‘1939. L’abans i el després’, una mostra concebuda de forma global per la Xarxa de Museus Locals amb l’objectiu de recuperar i difondre, a través d’accions expositives conjuntes, determinats esdeveniments de rellevància de la nostra memòria i història col·lectiva.
Museu d’Art de Cerdanyola
El Museu d’Art acollirà l’exposició D’entre les cendres. L’art que va sobreviure a la guerra. El divendres 12 d’abril presentarà el plafó i el quadre que dóna imatge a l’exposició, un oli sobre tela antic que ha donat la família Fatjó Gené, i que s’anirà documentant i restaurant durant els propers mesos mentre duri la mostra.
El divendres 17 de maig s’obrirà l’ampliació de l’exposició que es concep com un ‘Work in progress’; al llarg dels següents mesos s’aniran incorporant peces i s’aniran restaurant i documentant. El mateix 17 de maig Patxi Ocio, comissari de la mostra i autor de la tesi doctoral sobre la salvaguarda del patrimoni a la Guerra Civil al Vallès Occidental, realitzarà la conferència Destrucció i salvaguarda del patrimoni artístic cerdanyolenc a la Guerra Civil. Al mes de juny, el GREC (Grup de Recerca i Estudis de Cerdanyola organitzarà una xerrada sobre el patrimoni documental salvat a la Guerra Civil. I el diumenge 21 de juliol, coincidint amb l’aniversari de la crema i espoli de les esglésies de la població, es farà una visita guiada a l’exposició per a mostrar tots els avenços i la informació que s’hagi aconseguit al voltant de les peces que hagin format part de la mostra.
Museu d’Història de Cerdanyola
El Museu d’Història farà coincidir la iniciativa Memòria en xarxa amb l’exposició Menús de Guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència, que s’obrirà al públic el dijous 2 de maig. L’exposició proposa posar el focus en un moment singular i brillant d’aquest tipus de cuina, la Segona República, perquè a la primera meitat dels anys 30 va ser un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat d’oferir una mirada nova i modernitzadora.
També a partir del 2 de maig i fins al 28 de juliol, el museu acollirà la instal·lació Repressió i mort a la reraguarda. L’església Vella de Sant Martí. Des del Museu s’ha escollit la temàtica de la repressió a la rereguarda i al final de la guerra, centrant-se en la fossa comuna de l’església Vella de Sant Martí, la Causa General i la recuperació de la memòria històrica que suposa el projecte de recuperació de l’església Vella.
Des del Museu d’Història s’ha organitzat un ampli programa d’activitats amb visites guiades, xerrades, recitals, tallers... que complementen les dues mostres:
Dijous 2 de maig, 19hMenús de Guerra. Cuina d'avantguarda i de subsistència. Presentació i visita guiada a càrrec de Sergi Freixes
Dijous 16 de maig, 18:30hLa fossa comuna de l'Església Vella i la Causa General. Conferència a càrrec de Josep Lluís Negreira
Divendres 24 de maig, 12hEl mestre que va prometre el mar. Exposició, música i teatre Església Vella de Sant Martí Organitza: La Constància
Dissabte 8 de juny, 11:30hMenús de subsistència. Taller demostració de la cuina d'aprofitament
Diumenge 9 de juny, 12hLa recuperació de la memòria. Visita guiada a càrrec de Joan Francès Església Vella de Sant Martí
Dimecres 12 de juny, 18:30hQui controla els aliments controla la població. Xerrada a càrrec d'Àina Múñoz
Divendres 12 de juliol, 21hPoesia contra la guerra. Recital poètic i tastet de subsistència a la terrassa Organitza: Passi-ho Bé Teatre
Dissabte 13 de juliol, 18:30hMenús de guerra. Visita guiada a l'exposició
Fotografia del quadre donat per la família Fatjó Gené
Fotografia del mòdul de l'exposició al Museu de Ca n'Oliver
Tornar al llistat de noticies