Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
Hi participarà la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès junt amb la Biblioteca Vapor Badia (Sabadell), i la Biblioteca Miquel Batllori (Sant Cugat del Vallès).
Les comunitats de recerca participativa, amb el suport de la Universitat Autònoma de Barcelona, començaran per donar resposta a un repte comú: la qualitat de l’aire.
El 16 de setembre de 2019, el Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental va declarar l’emergència climàtica a la comarca a causa de la davallada en la qualitat de l’aire. El confinament d’aquests darrers mesos ha fet palès com la reducció de l’activitat econòmica i social ha suposat també la reducció de gasos nocius com el diòxid de nitrogen, generant un aire de millor qualitat i més respectuós amb la salut de la ciutadania. En un moment en què la ciutadania està més conscienciada que mai, és important poder dotar-la d’eines per abordar la problemàtica de la contaminació de l’aire.
Participar-hi
El programa ISC2.2 s’obre aquest any a tota la població interessada. Per participar-hi en la comunitat de recerca creada per la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès, cal fer-ho a través d’aquest formulari.
En el cas dels instituts que tinguin alumnes interessants en basar el seu projecte de recerca de batxillerat en la qualitat de l’aire a escala local, poden animar el seu alumnat a participar de les activitats. Com a punt de partida del treball de recerca, es proposa la següent temàtica: Experimentació i distribució de contaminants dins i fora de la ciutat.
Activitats previstes
Els i les participants del grup de recerca assistiran a tallers on es formaran en aspectes relacionats amb la qualitat de l’aire i les seves implicacions en la vida quotidiana. Durant tot el procés, comptaran amb el guiatge tant del personal de biblioteques com d’un investigador de referència de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB.
Les activitats es realitzaran entre els mesos de març i juny de 2021.
ISC2 Bibliolab
La Biblioteca Central de Cerdanyola i l’Institut Forat del Vent, junt amb centres de Sabadell i Sant Cugat del Vallès, van representar la nostra ciutat en el programa de l’ISC2 BiblioLab d’innovació social i ciència ciutadana en transformació del territori al Vallès Occidental, dut a terme el 2019. L’objectiu era millorar les competències de l’alumnat de batxillerat de cara a la realització dels treballs de recerca de l’últim any.
Tornar al llistat de noticies