Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
Portes obertes al museu i jaciment, visites teatralitzades, tallers... tot va servir per celebrar el Cap de Setmana Ibèric, dedicat aquest any a la casa.
El Bilos i la Betinin van ser els encarregats, un any més, de mostrar el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver amb motiu del Cap de Setmana Ibèric. A més, en aquesta ocasió van fer especial atenció a les cases que formaven el poblat de Ca n’Oliver ara fa 2.300 anys doncs enguany l’eix central era ‘la casa, un espai per viure i treballar’. Les persones participants a la visita teatralitzada van poder conèixer les diferents cases que hi havia el poblat, les seves funcions i les estances que les componien.
Al llarg del cap de setmana també hi va haver temps per visita les exposicions del museu i el jaciment. En aquesta darrera es va donar a conèixer que s’ha excavat i que es té previst excavar aquest any.
El diumenge al matí, els infants van ser els protagonistes dels tallers i jocs organitzats. Van poder escriure la seva inicial en ibèric, van provar a moldre gra, van fer pa, van aprendre les tècnics de construcció d’una casa ibèrica i també com es vestien els ibers. Al llarg del matí també es va poder participar a les visites guiades a la casa i la ferreria reconstruïdes al mateix poblat. I per finalitzar la jornada i com ja és tradició es va fer la comunicació amb miralls entre poblats, en aquesta ocasió amb el Poblat Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet. Però se'ns dubte l'activitat més exitosa va ser el photocall instal·lat al poblat i en el que les famílies i persones visitants es van poder fer una fotografia vestides d'ibers.
Aquest any, el Poblat Ibèric de Ca n'Oliver ha organitzat més activitats que en edicions anterior i ha estat possible gràcies a la participació habitual del CRAC (Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola) i també de La Constància, l'AFOCER i altres persones voluntàries.
Un total de 25 jaciments arqueològics d’arreu de Catalunya participaven en aquesta edició del Cap de Setmana Ibèric just quan comença un any especial per al poblat cerdanyolenc perquè el 7 de novembre es compliran 20 anys de la represa de les excavacions a Ca n’Oliver i a l’octubre vinent farà 10 anys de la creació del Museu.
Tornar al llistat de noticies