Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Coincidint amb l'estada de l'exposició temporal La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis i amb el 8 de març, el Museu i Poblat de Ca n'Oliver proposa tallers de modelatge de ceràmica neolítica i les medicines tradicionals, i una xerrada, entre altres activitats
La fabricació d'atuells de ceràmica al Neolític és l'objectiu del taller Les dones fan olles i cassoles. Abans de començar a pastar es farà una breu visita a l'exposició La Draga, el poblat dels prodigis, actualment al Museu de ca n'Oliver, per veure algun dels objectes ceràmics originals exposats. Després les persones participants podran modelar un recipient seguint els models i les tècniques que feien servir les dones neolítiques per fabricar els seus atuells domèstics usats per conservar, cuinar i consumir els aliments de fa més de 7.000 anys.
El taller és gratuït i no cal inscripció per participar. S'adreça a tot tipus de públic.
Les dones fan olles i cassoles. Taller. Diumenge 17 de març, a les 11,30 h al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver (carrer de València, 19)
Dones, medicina tradicional i màgica
Les propostes del museu per aquesta quinzena contemplen una activitat tradicional que coincideix amb l'arribada del temps primaveral. El taller proposa descobrir el poder medicinal i màgic de moltes plantes. Un coneixement que posseïen fonamentalment les dones, que transmetien de generació en generació, i que en determinades èpoques va ser una de les causes de què les consideressin bruixes.
L'activitat és gratuïta, no cal inscripció i està recomanada per a públic adult.
Dones, medicina tradicional i màgica. Taller. Diumenge 24 de març, a les 12 h. al Museu de Ca n’Ortadó (Plaça de Sant Ramon, 23 - 24)
Agricultura, gènere i desigualtat social durant el neolític
Tancant la programació dedicada a l'exposició sobre el poblat neolític de La Draga, la Dra. Raquel Piqué, professora de prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona, explicarà les conseqüències que el descobriment de l'agricultura i la sedentarització de les comunitats humanes van tenir sobre el paper social de les dones. L'entrada és lliure, no cal inscripció per participar i està recomanada per a públic adult. El Museu disposa de servei de canguratge per als més petits.
Agricultura, gènere i desigualtat social durant el neolític. Xerrada. Dimarts 26 de març, a les 18,30 h al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver (carrer de València, 19)
Altres activitats
L'Església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes obrirà al públic el diumenge 17 de març de 10 a 14 h i a les 12 h es farà una visita guiada per descobrir la història d'una església documentada des del segle X i de la seva parròquia. Durant la visita es podrà conèixer al paper de les dones en les comunitats pageses medievals. L'entrada és lliure i la visita gratuïta.
L’exposició temporal La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis finalitzarà la seva presència al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.
Tornar al llistat de noticies