Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Jornada Marató de donants de sang de Catalunya
Cursos ‘Artíva’t - Ensona’t’ per a joves
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
La mostra s'inaugurarà el diumenge 15 de setembre, a les 13 h, i es podrà visitar fins al 30 de desembre
L'exposició Al Vallès som gent de vinya, creada en col·laboració entre els museus de Ripollet, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Rubí, va néixer amb l'objectiu d'investigar i difondre la tradició del cultiu de la vinya que uneix els pobles del Vallès. La mostra se centra en el conreu de la vinya i la producció i comercialització de vi al Vallès Occidental des de l’antiguitat fins avui. L'exposició es divideix en diferents àmbits temàtics i consta de dues parts, una general i una altra dedicada a Cerdanyola. En la part de la ciutat s’exposaran estris i objectes vinculats a la vinya i al vi, especialment de la col·lecció de la família Costa-Milà, cedits al Museu d’Història de Cerdanyola l'any 2021.
L’exposició s'inaugurarà el diumenge 15 de setembre, a les 13 h, i romandrà al Museu de Ca n’Oliver fins al 30 de desembre.
La mostra, que ha comptat amb el suport econòmic de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, és itinerant i ja ha visitat alguns municipis del Vallès Occidental. La pròxima parada serà a Cerdanyola, a on diverses entitats estan preparant activitats relacionades amb l’exposició.
La primera d’aquestes activitats és el taller Tot pintant amb vi, que es farà el mateix diumenge 15 de setembre abans de la inauguració oficial de l’exposició, a les 11:30 h. En el taller es donaran a conèixer les diferents varietats dels tipus de raïm, de vi i dels seus colors. S’explicarà la influència i les característiques del terreny, del temps i la temperatura en el creixement dels ceps i del producte final, el raïm. L’activitat és gratuïta i està recomanada per a majors de 13 anys.
Tornar al llistat de noticies