Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
L’exposició es pot visitar fins a l’1 de desembre a l’espai Arc del MAC i ha estat una col·laboració entre els Amics del MAC i l’Ajuntament a través del Servei de Comunicació i el propi Museu d’Art de Cerdanyola.
Cerdanyola disposa en l’actualitat de cinc carrers i/o places amb noms propis de dona: Frederica Montseny, Mercè Rodoreda, Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert), Magdalena Llonch, Creus Casas i Siscart i Doña Amèlia. Com un petit homenatge a tres d’aquestes dones que han traspassat barreres i que han aconseguit sobresortir en un món totalment masculí, el Museu d’Art de Cerdanyola presenta tres creacions que a través de tres llenguatges artístic diferents, volen reconèixer el seu esforç i la seva aportació.
Kirian Bolinaga ha creat un retrat ple d’expressivitat de la Frederica Montseny líder anarquista que va ser ministra durant la Segona República, convertint-se en la primera dona ministra a Espanya durant un temps on la dona difícilment podia sortir de les tasques de la casa i la família.
La literatura és, amb seguretat, un dels camps on s’han pogut visibilitzar, de manera una mica més freqüent, els treballs de dones enfront de les obres d’una majoria d’homes. Un dels casos més rellevants, és el de Mercè Rodoreda. La creadora de joies Olga Muxart presenta una peça plena de delicadesa on la casa ens parla del refugi que pot ser al mateix temps presó, un espai que es pot transformar amb un broll vermell d’idees que ens remeten a les flors de l’obra Flors i Violes, el preferit de l’autora.
I Tere Zuluaga presenta un seguit d'il·lustracions que volen reivindicar la figura de la Víctor Català, pseudònim de Caterina Albert. La (o)pressió social que va dur a l’escriptora a escollir un pseudònim masculí o la transgressió dels rols de gènere configuren aquestes obres, en les què una cadira, sola però lliure, sembla fer referència a la seva obra més coneguda, Solitud.
La mostra es completa amb les publicacions que el Servei de Comunicació de l’Ajuntament va fer als seus perfils de Facebook i Instagram abans de l’estiu. Es tracta de petits escrits dedicats a cadascuna de les cinc dones que tenen un carrer amb el seu nom a la ciutat.
Les persones que visitin l’exposició tindran la possibilitat d'opinar sobre quines dones han de ser reconegudes.
Més informació Museu d’Art de Cerdanyola 935 914 130mac@cerdanyola.cathttps://macerdanyola.wixsite.com/museuartcerdanyola-
Cartell de l'exposició
Tornar al llistat de noticies