Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Cerdanyola celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat / Diversitat Funcional amb tot un seguit d’activitats dissenyades des de la Comissió de treball en l’àmbit de la disCapacitat/Divesitat Funcional. El programa d’actes llueix enguany un cartell dibuixat per l’alumna de 2A de l’escola Saltells, Paula Gombau, escollit entre 350 dibuixos de nens i nenes de segon de primària de les escoles Xarau, La Sínia, Turó de Guiera, Serraperera, Saltells, Sant Martí, FEDAC, Les Fontetes i Montserrat.
El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat / Diversitat Funcional es celebra el 3 de desembre i a més de l’acte central que es celebrarà el mateix dilluns dia 3 a la plaça de l’Abat Oliba, diverses escoles de Cerdanyola del Vallès participen en l'exposició Pintem la Diversitat, que es pot visitar fins al 5 de desembre a la segona planta de la Biblioteca Central, amb dibuixos fets per alumnes de 2n curs d'Educació primària.
Els dibuixos han estat inspirats per contes narrats per persones usuàries de la Fundació Catalònia com el Víctor Morillo i l’Andrés Quílez, que proposaven diversos jocs sensorials als nens i nenes dels centres escolars per conèixer com es viu amb discapacitats com la ceguesa, en una experiència enriquidora per a tothom.
La creació artística juga un gran paper en la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2018 a Cerdanyola, ja que a més de l’exposició Pintem la Diversitat, es podrà gaudir del projecte A mi manera, exposat al vestíbul de l’Ateneu del 26 de novembre al 7 de desembre i obra de l’artista Ignacio González Bueno, usuari de la Residència Joan XXIII – L’Onada.
Una altra proposta és la transformació d’un mur lateral de l’escola Serraparera, el dimecres 28 de novembre, de 15.30 a 17.30 hores, inspirant-se en l’obra d’Henri Matisse, que va passar l’última dècada de la seva vida en cadira de rodes i sense poder pintar, abocant-se a grans creacions amb paper i tisores. Des del Programa de Servei Comunitari de quart d’ESO de l'Institut Banús i sota la direcció del professor i artista Òscar Julve, es treballarà en una creació col·laborativa de grans dimensions.
L’institut Banús també tindrà una participació destacada a l’acte central del dia 3 de desembre, amb la lectura del manifest i dansa a càrrec de l’alumnat de l’optativa de teatre de trercer d’ESO, i la col·laboració en la sessió de ioga a l’aire lliure del Taller d'Ocupació Barcanova i del programa de ràdio a càrrec de la Fundació Catalonia.
Des de l’Ajuntament, tant la regidora de Serveis Socials, Elvi Vila, com l’alcalde, Carles Escolà, destaquen que el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat serveix per posar de relleu el treball quotidià i incansable de les entitats, i van manifestar la ferma voluntat del govern municipal de "seguir avançant cap a una ciutat plenament inclusiva, sense discriminacions i més justa".
Altres activitats programades dins la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat són la presentació de la segona edició del conte Som capaços, a càrrec del seu autor, l'il·lustrador Txiqui Trepax, el 30 de novembre a la Sala Enric Granados, a les 18 hores. Finalment, el 2 de desembre, a les 12 hores, hi haurà una visita sensorial inclusiva a l'exposició El modernisme i les flors que acull el MAC.
El programa d'activitats es pot consultar aquí
Tornar al llistat de noticies